Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

PHP-Fusion (2), instalace

PHP-Fusion (2), instalace
V druhém díle si řekněme něco o licenční politice open source (veřejném, bezplatném GNU AGPL v3 software) PHP-Fusion a základním postupu instalace tohoto CMS redakčního systému pro publikování vlastních webů na Internetu.

PHP-Fusion, jako open source (veřejně a zdarma dostupná licence pro redakční systém CMS je komunita s otevřeným zdrojovým kódem. Jde o software (na bází programovacího jazyku PHP, který je svobodným a otevřeným zdrojem. To znamená, že můžete používat PHP-Fusion CMS volně, jak si přejete, pro libovolné účely, tak dlouho, dokud budete dodržovat prohlášení o autorských právech bez úprav původního znění, včetně odkazů zpět na php-fusion.co.uk.
Licence a jejich platnost
Všechny licence (základní a rozšířené) nikdy nevyprší. Licence CRL a CCL je vázána na jednu doménu a nikdy nevyprší po celou dobu své životnosti, pokud nezmění skutečného vlastníka domény. Kicence nebudou aktualizovány tak, aby zahrnovaly jiné osoby nebo organizace, a nemohou být zděděny ani převedeny na třetí stranu.
Licence základní CMS
Jak již bylo napsáno shora, základní PHP-Fusion CMS je volně šiřitelná licence, pro libovolné účely, tak dlouho, dokud bude libobolný uživatel dodržovat prohlášení o autorských právech bez úprav jakéhokoli znění, a to vždy v tiráži hlavní webové stránky. Tohle je nejčastější způsob použití.
Licence EPAL
Rovnež koncová licence EPAL addonu je pro použití zdarma, a to pro komerční addon licenci jako pobídka pro všechny vývojáře, kteří budou chránit autorská práva vývojářů PHP-fusion. EPAL je tedy k dispozici všem vývojářům, kteří mají na internetovém třžišti PHP-Fusion svůj účet a byky jim oficiálně schváleny jejich komerční doplňky (zdrojové kódy apod.).
Další podrobné informace získate zde: Licence PHP-Fusion, detaily
Instalace
1/ Localhost na vlastním PC
Můžete si vyzkoušet systém tohoto software, tudíž nainstalovat a pracovat na localhost vašeho PC s místní kopií PHP-Fusion. V tom případě nainstalujete na svůj počítač LAMP (Lin ux, Apache, MyAdmin, PHP) nebo si stáhnete kopii oficiálního funkčního serveru Laragon nebo XAMPPpro dané prostředí (Windows, Linux nebo Mac).
2/ Webový obsah na Internetu (webové stránky)
Nejčastějším využití je instalace PHP-Fusion na veřejném Internetu. K tomu musíte mít prostřednistvém poskytovatele webhostingu k dispozici vlastního FTP klientga a poté musíte vytvořit databázi MySQL. To lze provést prostřednictvím ovládacího panelu webhostingu nebo phpMyAdmin. Musíte zde mít vlastní přístupové údaje o MySQL, včetně názvu hostitele, uživatelského jména, hesla a jména databáze, protože je budete muset během instalace specifikovat.

Postup instalace:


1. Stáhněte (do adresáře "Stažené") vámi vybraný softwarový balíček (distribuce poslední doporučený) svobodný software ze dne 01.01.2020, zde na serveru OVĚŘENO

Andromeda php-Fusion 9.03.20


Můžete jej dále distribuovat a / nebo upravovat v souladu s podmínkami GNU Affero General Public License (AGPL), Balíček bude ve složce "zip". Balíček rozbalte způsobem "Rozbalit-dekomprimovat zde", tedy ve stejné složce.
2. Nahrajte obsah složky souborů na webový server.
3. Pokud nespustíte PHP-Fusion na místním serveru, ve většině případů budete muset CHMOD následující soubory a složky na 777:
správa / db_backups /
snímky/
images / imagelist.js
obrázky / avatary /
obrázky / smajlík /
robots.txt
Následující Infuze dodávané s jádrem, vyžadují, aby jejich složky byly nastaveny/zapnuty na CHMOD 777:
infuze / články / obrázky /
infuze / blog / obrázky /
infuze / blog / obrázky / palce /
infuze / soubory ke stažení / soubory /
infuze / stahování / obrázky /
infuze / stahování / podání /
infuze / stahování / podání / obrázky /
infuze / fórum / přílohy /
infuze / fórum / obrázky /
infuze / galerie / fotky /
infuze / galerie / fotografie / palce /
infuze / galerie / podání /
infuze / galerie / podání / palce /
infuze / novinky / obrázky /
infuze / novinky / obrázky / palce /
POZOR! Někteří hostitelé, poskytovatelé webhostingů nepovolují CHMOD 777, v takovém případě můžete použít CHMOD 755, pokud CHMOD 777 selže.
4. Přejděte na svůj web, kde by se instalace měla spustit automaticky. Pokud tomu tak není, měli byste spustit instalační program ručně zadáním celé adresy URL vašeho webu následované /install.php. Příklad: http://www.yourdomain.com/install.php. V případě instalace na domácí PC, tedy localhost, spustíte svůj web napsáním "localhost" nebo "127.0.0.1" do prázdného adresního řádku ve svém browseru/prohlížeči (samozřejmě bez těch úvozovek).
5. Dokončete proces nastavení podle všech pokynů na obrazovce.
6. V případě nejasností, najdete u každé distribuce softwarového balíčku PHP-Fusion v jeho hlavním adresáři soubor readme-en/cz.html. Tam si přečtěte velmi detailní informace a pokyny k instalaci.
Přeji hodně zdaru a radost z webových stránek, které poběží pod PHP-Fusion!
Doporučuji českou oficiální technickou podporu: php-fusion.eu
Připravil: Vícha Květoslav (Kvido)

Galerie Počítač

Image #2
Kvido 20-02-2020 15:49 1,036 0 komentářů

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.