Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak to chodí v Rusku?

KiselaKisela Přidáno před 3 měsíciválka
Jak to chodí v Rusku?Vůbec nejsem proruský, ale zaujal mě článek, Vojtěch Laštůvka: Přepadení Ukrajiny si prý přál ruský lid


Kreml zahájil vojenskou agresi proti Ukrajině jen proto, že si to ruský lid přál. Na fóru s názvem Vše pro vítězství v Tule, v evropské části Ruska, to prohlásil prezident Vladimir Putin. Putin zahájil válku proti Ukrajině 24. února 2022. Za pár dnů to budou přesně 2 roky od ruské agrese!

Jakou "teorii" mají Rusové, aby obhájili svoji dobyvačnou válku proti Ukrajině?

„Kdybychom nedělali nic, kdybychom nebránili své lidi v Donbasu, v Chersonské a Záporožské oblasti, kdybychom opustili lidi na Krymu, v co by se naše země nakonec vyvinula? V rozpadající se zemi, která není soběstačná, kterou vlastně nikdo nepotřebuje, kterou by všichni zvenčí blahosklonně poplácávali po hlavě kvůli jejímu přírodnímu bohatství a dávali by nám shnilé brambory jako humanitární pomoc a zároveň by intrikovali, jak něco urvat a zmizet,“ řekl prezident RF (Ruské federace) Vladimír Putin. „Přímo před očima posledních dvacet let sleduji, co se děje: řeči jsou sladké a dobré, ale všichni spřádají plány, jak si tu ukousnout, tu ukousnout, a jak zavést taková pravidla v globální ekonomice, aby všechny naše konkurenční výhody zanikly,“ uzavřel Putin.

I přesto, že loni v únoru vyslal své invazní síly na Ukrajinu, a zahájil tak vysoce nákladnou válku, která si vyžádala životy tisíců Rusů a vyvolala opakované útoky uvnitř Ruska, se Putin těší velké podpoře. Podle průzkumu nezávislého střediska Levada schvaluje jeho kroky 85 procent ruského obyvatelstva.

Ruský naturel, „ruská duše“, historické okolnosti

Rusko, jako mocný a velký stát (největší na světě) si vždy ze své natury narokoval další území. Nyní nárok na ukrajinské Rusy okupované územi...
Po zhroucení Ruské říše (1917) probíhala ukrajinská válka za nezávislost. Byla to série konfliktů, jejichž jádrem byly snahy Ukrajinců založit nezávislý ukrajinský stát poté, co se v únorové revoluci (březen 1917) zhroutila Ruská říše. V té době již byla většina Ukrajiny součástí od dělení Polska či od neúspěšného tzv. Chmelnického povstání. Válka za nezávislost trvala od února 1917 do listopadu 1921. Během té doby bylo vyhlášeno několik ukrajinských států, z nich největšího mezinárodního uznání se dostalo Ukrajinské lidové republice. Většina jejího území ovšem byla nakonec ovládnuta bolševiky a začleněna do Sovětského svazu jako Ukrajinská sovětská socialistická republika, která pak existovala v letech 1922-1991. Druhý významný státní útvar, Západoukrajinskou lidovou republiku, dobyli Poláci a její území bylo většinově začleněno do druhé Polské republiky. Malou část západní Ukrajiny získalo Československo (Podkarpatská Rus) a Rumunsko.

Ruské paradoxy
Rusko obohatilo světovou vědu a ekonomiku. Přitom bylo dlouho primitivní v užívání splachovacích záchodů!

Dva z pěti zakladatelů Hollywoodu jsou z Ruska. Zejména zakladatelé ”MGM” Goldwyn Mayer. Meyer do konce života, mluvícíl špatne anglicky a měl problem se čtením scenaře.
Slavná vůně „Chanel № 5“ nepochází přímo od Coco Chanel, ale od ruského parfuméra a chemika, Ernesta Beauxe. Beaux emigroval a pracoval v oddělení parfémů „Chanel“, spolu s Ernestem Bo, který byl také byl původem z Ruska.
Nakloněná Nevyanská věž se nachází v regionu Sverdlovsk v Rusku. Věž postavená v 18.století je 57,5 metrů vysokáa odchyluje se o 2,2 metry! Její zvláštností je i fakt, že byla vybavena hromosvodem o čtvrt století dříve, než jej navrhl Benjamin Franklin.
Motory pro společnost „Daimler“ vyvinul ruský inženýr Boris Lutsk. Boris Lutsk získal licenci „Lutsk-Daimler“ v St. Peterburgu. Jeho patent byl však zneužit a je používán pod názvem „Daimler“. Závodní Mercedes 120PS (1906) je vybaven přímým šestiválcovým

Zhruba v té době ruský lid vyslal do kosmu prvního člověka , který ani neznal co to toaletní papír je a vývojáři atomových reaktorů , nukleárních hlavic , atomových ponorek či osádky všeho měli z olova ulpělého na novinovém papíru při tisku chronického vlka. Toto vše ale založilo v Rusku tradici, trvající dodnes. Tam kde byly splachovací záchody, tam se použitý papír nesplachuje ale hází se do košů. Tolik na vysvětlenou pro nás nepochopitelnéjo naturelu. Po odsunu sovětských vojsk z České republiky jsem viděl v Bruntále (byla tu 20 let dislokována sovětská vojska) na WC vedle splachovacích záchodů poházené toaletní papírky, nesplachovali je...

Na Síti koluje tohle video:

Zdroje:
10 faktů o Rusku
Seznam válek se zapojením Ruska

Reprofoto: Youtube

Kisela 05-02-2024 11:26 518

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • Pexa
    Pexa
    Chválím autora za objektivitu a nezávislost názoru.
    Odpovědět - 06-02-2024 10:35:57