Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Situace na bojišti; Bakhmut, 14.3.2023

PexaPexa Přidáno před 1 rokemválka
Situace na bojišti; Bakhmut, 14.3.2023

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 14.3.2023

.

14.03.2023
Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:

- Od: ??
14.03.2023, 24:05 SEČ

Rusko - útok

Ukrajina - obrana

POSTUP:
Za posledních 24 hod. vojska RF provádějící útočné akce ve směrech Lyman, Bakhmut, Avdiivka, Maryinka a Shaktarske. Ukrajinská armáda odrazila přes 100 ruských útoků u Dvoričny, Hrjanykivky, Něvského, Červonopopivky, Kreminny, Dibrové, Bilohorivky a Berestova, Vasukivky, Minkivky, Orikhovo-Vasylivky, Dubovo-Vasylivky, Bakhmutu, Hryhorivky a Ivanivske, Svijjanky, Avivske, Svijjanky, Nevelske, Netaylove, Maryinka, Pobyeda, Novomykhaylivka a Vuhledar, - říká generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny.

HODNOCENÍ:
?? Situace v Bakhmutu, Avdiivce a Marince může vážně ovlivnit osud Donbasu jako celku - změny pro nepřítele mohou být docela vážné a je nepravděpodobné, že bude schopen rychle obnovit bojové schopnosti. Tento názor dnes, 14. března, vyjádřil ve vysílání televizního kanálu FREEDOM vojenský expert Sergej Grabsky.

- Od: ?? ⟦В⟧⟦О⟧⟦Й⟧⟦Н⟧⟦А⟧ ⟦2⟧⟦0⟧⟦2⟧⟦3⟧
@voyna_2023_ua
14.03.2023, 14::05, SEČ
Zničení ruského systému protivzdušné obrany "Osa"

- Od:
14.03.2023, 14:02 SEČ

Na Fredom TV se vyjádřil ukrajinský vojenský expert Grabsky také k Prigozhinově RF) rétorice o „hladu po lasturách“ Wagner PMC. Podle experta "Putinův kuchař" vyslovuje pravdivé informace o obecném trendu v ruských jednotkách a nepřímo potvrzuje hrozivou situaci. „Prigožin říká, že obecný trend snižování množství munice, snižování bojových schopností, může vést k tomu, že ruská armáda v blízké budoucnosti zcela ztratí schopnost útočit". Grabsky poznamenal, že opotřebovací válka na Ukrajině pokračuje. Ale zdroje nepřítele nejsou nekonečné.

- Od:
14.03.2023, 14:02 SEČ

V Doněcké oblasti zahynuli 4 lidé, když Rusko za posledních 24 hodin zaútočilo na 8 ukrajinských regionů. Ráno 14. března zahájily ruské jednotky raketový útok na Kramatorsk v Doněcké oblasti, přičemž podle guvernéra oblasti Pavlo Kyrylenka zabily jednoho člověka a nejméně tři zranily. Dříve téhož dne Kyrylenko oznámil, že ruské útoky zabily za posledních 24 hodin v regionu tři civilisty a dalších 14 zranilo.
Jižní velitelství: Ruští zástupci v okupovaných částech Chersonské oblasti se připravují k odchodu.Moskvou instalované proxy na východním břehu Chersonské oblasti se připravují na opuštění Ruskem okupovaných území a „odnášejí dokumentaci a uloupené věci,“ řekla ukrajinskému Channel 24 mluvčí jižního velení Ukrajiny Natalia Humeniuk.

- Od: TïmeTeamFella✙
@RasReload
14.03.2023, 14:15 SEČ
Bakhmut: Ukrajinská pohraniční stráž vyklidila dům obsazený Wagnerovými pomocí RPG. Bakhmut , Бахмут.

- Od: ??
14.03.2023, 14:02 SEČ
Ruská Ria Novosti píše: "Během let Velké vlastenecké války provedla Rudá armáda 430 tisíc oprav tanků a samohybných dělostřeleckých lafet. V průměru každý stroj vyrobený sovětským průmyslem prošel rukama řemeslníků více než čtyřikrát."
Nepřátelské bojové vozidlo je prioritním cílem pro obě strany, ale ne vždy je možné jej zničit. O tom, jak se poškozené zařízení vrací do provozu - ve zprávě RIA Novosti.
Za vysokým plotem jednoho z průmyslových objektů v Doněcku je opravárenská základna ruského tankového praporu 1. slovanské brigády 1. armádního sboru. Dovážejí zde vybavení poškozené v bojích o Avdiivku, Maryinku a Vuhledar. Intenzita bojů v doněckém směru v posledních týdnech výrazně vzrostla, takže bojovníci rembase pracují, jak se říká, až do opotřebování.

- Od: ??
14.03.2023, 15:15 SEČ
KYJEV 14. března (Reuters) - Ukrajina obvinila dva ruské vojáky ze sexuálního napadení čtyřleté dívky a ze znásilnění její matky se zbraní v ruce před jejím otcem. Podle spisů ukrajinské obžaloby, které viděla agentura Reuters, patřily incidenty mezi řádění sexuálních zločinů, které ruští vojáci 15. samostatné motostřelecké brigády spáchali ve čtyřech domech v okrese Brovary poblíž hlavního města Kyjeva v březnu 2022.
Během neúspěšného nátlaku Moskvy na dobytí Kyjeva po jeho invazi 24. února vojáci vstoupili do Brovary o několik dní později, rabovali a používali sexuální násilí jako záměrnou taktiku k terorizaci obyvatelstva, uvedli ukrajinští žalobci.
Většina údajných zvěrstev se stala 13. března, kdy vojáci „ve stavu alkoholického opojení vtrhli na dvůr domu, kde žila mladá rodina“, tvrdili žalobci. Otec byl zbit kovovým hrncem a poté donucen kleknout, zatímco jeho žena byla hromadně znásilněna. Jeden z vojáků řekl čtyřleté dívce, že z ní "udělá ženu", než byla zneužita, uvádí se v dokumentech. Rodina přežila, žalobci uvedli, že vyšetřují další zločiny v oblasti, včetně vražd ve stejném období.
Oba vojáci byli odstřelovači ve věku 32 a 28 let, uvedly soubory a dodaly, že první zemřel, zatímco mladší, jménem Jevgenij Černoknižnij, se vrátil do Ruska. Tito dva odstřelovači byli mezi šesti podezřelými z útoků na Brovary, které podle žalobců patří k nejrozsáhlejším vyšetřováním sexuálního zneužívání od invaze. Po údajném útoku na dívku a její rodiče vstoupili dva vojáci do domu staršího páru vedle, kde je podle žalobců zbili a znásilnili také 41letou těhotnou ženu a 17letou dívku. Na jiném místě, kde žilo několik rodin, vojáci přinutili všechny přijít do kuchyně a tam gang znásilnil 15letou dívku a její matku.

Pexa 14-03-2023 15:24 1,223

Politika - související články