Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Proti bídě i ukrajinské vlajce

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Proti bídě i ukrajinské vlajce

Po 14 hodině začala dnes (sobota) na Václavském náměstí v Praze protivládní demonstrace Česko proti bídě. Svolavatel, je Jindřich Rajchl, který působil v hnutí Trikolora a nyní je předsedou strany Právo Respekt Odbornost (PRO).


„Dnes jsme se přišli shromáždit, abychom se téhle bídě postavili. Aby nám už nikdy nevládli vysílači signálů, pletačky svetrů, majitelky kabelkových tanků nebo hráči vojenských simulací na mobilních telefonech. Aby už nikdy nevládly v téhle zemi zájmy nadnárodních korporací, ale aby nám vládla vláda, která bude mít na prvním místě zájmy občanů České republiky,“ řekl hlavní řečník na demonstraci Jindřich Rajchl.

Zdůraznil požadavek, pokud vláda podle jeho slov nepřijme požadavky strany PRO nebo nepodá demisi, další protest se bude konat 16. dubna.

Jindřich Rajchl, PRO

Video: RaptorTV.cz

Václavské náměsti bylo ještě v 17:45 zaplněno z větší poloviny. Mnozí demonstranti přešli ke vchodu do Národního muzea, který zablokovali obrněnci Policie ČR. "Občané se totiž dožadovali odstranění ukrajinské vlajky z průčelí muzea. Podle nich tam nemá co dělat, neboť muzeum patří České republice. Při menší potyčce s policii bylo zatčeno patnáct občanů!


Demonstranti nebrali ohledy na skutečnost, že v muzeum se koná mezinárodní sympozium životního prostředí "Historie, Příroda, Nature". Já se nedivím, co má ta ukrajinská vlajka na tom místě dělat? Vysvětlil to někdo z vedení Národního muzea? Nevysvětlil. Ani na dotazy na Sítích.

To vám, tato velká účast nespokojených občanů, páni politici a vládo, nestačí k reakci na tak obrovskou demonstraci? K situaci na tuto dnešní demonstranci proti vládě se do 19:00 hod nikdo z vládních činitelů nevyjádřil. Na tuto událost nereagoval dosud prezident Petr Pavel, což bych od něj očekával.

Zdroj: RaptorTV.cz
Foto titl.: Reprofoto ČT24

Kvido 11-03-2023 18:53 1,347

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.