Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Pavel přitahuje, Zeman odpuzoval

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Pavel přitahuje, Zeman odpuzoval

Od včerejší inaugurace mámé v pořadí již čtvrtého prezidenta svobodného Česka. Nový prezident Petr Pavel, mně připomíná návrat k Václavu Havlovi. Zejména úpřímností, kterou lidi přitahuje.


I když jsem v prezidentských volbách Petra Pavla nevolil, začínám mu nyní fandit. Od počátku jeho vstupu na veřejnost v letošním roce mě zaujal naprostým klidem, soustředěností na věci, upřímností a slušnosti v jednání. Možná proto na svou stranu přitáhl tolik Čechů v prezidentské kampani i včera při inauguraci.

Odcházející prezident Miloš Zeman mě velice zklamal. Jako prezident byl sice famózní rétor s notnou dávkou ekonomických znalostí. Tuto vlastnost však zastínil jako člověk náfuka (přeceňující své politické zkušenosti), který má patent na rozum. Tím mnohdy lidi od sebe vyháněl (včera při inauguraci si ho vůbec nevšímala Dagnar Havlová). Mimo toho bude na něj hodně lidi zřejmě vzpomínat jako na mstitele. Mám na mysli nejen jeho některé výroky na adresu politických soupeřů, ale také neústupnost při jmenování představitelů veřejné i exekutivní moci. Navíc, nerespektoval ústavní tradice a s tím přinášel legislativní tahanice.

Prezident Pavel mě však hned na začátku svého prezidentského konání trochu postrašil, když včera ve svých projevech k lidu jaksi pozapomněl na usmíření národa po volbách a zdůraznit přátelskou rétoriku. To mě tam prostě citelně scházelo. Bude mít těžkou pozici, protože se stal nechtěně součástí pětikoaliční mašinérie se SPOLU. Neměl by proto hned od začátku premiérovi Fialovi přizvukovat. Měl by vytvářet svoji demokratickou pozici "být nad věcí".

Musím dodat, že mě velmi překvapila a udělala radost první dáma paní Eva Pavlová. A to od prvopočátku jejího vystupování na veřejnosti, včetně konkrétních cílů, o které míní usilovat pro naše lidi. Prostě, snad to bude nejlepší prezidentský pár.

Foto titl: seznam.cz, 9.3.2023

Kvido 10-03-2023 05:42 1,044

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.