Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kandidáti trucují, obávají se nesvárů

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Kandidáti trucují, obávají se nesvárů

Česko je na konci prezidentské volby. Dosud nevídané; jsou rozhádané i celé rodiny! P.Pavel po pondělním zrušení všech akcí, rušil i úterní kandidátský program. A.Babiš, rovněž v úterý, oznámil, že končí jeho mítingy s voliči. Dnes oba vystoupili v duealu na Novinky.cz. Večer ve 20:05 je čeká duel na TV Prima.


Důvody ke změnám mají oba různé.
Pavel prodělává virózu a vyzývá voliče ke klidu a rozvaze. Vyzval dnes Andreje Babiše, aby se pokusil zmírnit napětí ve společnosti. Konflikt podle Pavla dosáhl kritické hladiny.
Babiš je zdravý jako řípa, ale vyzývá voliče konkurenčního kandidáta, aby nedehonestovali jeho přiznivce a nezastrašovali také jeho osobu. Obdržel totiž již druhý vyhružný dopis, v němž mu je vyhrožování smrtí. V anonymním dopise, z něhož Babiš citoval, ale neukázal jej, měl neznámý člověk sdělit, že pokud šéf ANO vyhraje volby, tak si „vezme flintu a vydá se na svůj poslední lov“.

A další alarmující, zřejmě souvislost s A.Babišem:



Napětí ve volební kampani vzrostlo po nedělním duelu v České televizi. Přičinlivý moderátor pan Řezníček vzal diskuzi moc vážně a ztrnule, zbrkle a úsečně kladl respodentům "vyšetřující" otázky. Zejména A. Babišovi. Působilo to, jako by si na něj "zasednul".

Korunu všemu nasadila Babišova odpověď moderátorovi Řezníčkovi: „Určitě ne.“ Andrej Babiš v prezidentské debatě jasně prohlásil, že by v případě napadení Pobaltí nebo Polska neposlal české vojáky na pomoc. Hned po vysílání se to jeho tým snažil hasit na Twitteru, v rozhovoru pro televizi Nova pak Babiš otázku označil za past a provokaci.

Podle mého názoru byl veřejný ohlas na závěrečný duel v médiích („Určitě ne.“) zbytečně tažen do bubliny! Odpůrci Babiše ji jen rozmazávají. Proč? Pokud by byl Babiš zvolen hlavou státu, tak jako prezident nás do války nemůže "zatáhnout". Český ústavní pořádek totiž vůbec neobsahuje institut "vyhlášení války". O válečném stavu musí rozhodnout obě komory Parlamentu absolutní většinou hlasů (101 poslanců a 41 senátorů). Prezident republiky v tomto rozhodování žádnou roli nemá. Viz. ústavní právník Jan Kysela.













Foto titl.: mujrozhlas.cz


Kvido 24-01-2023 17:14 1,106

Politika - související články

Babiš byl státnický
13.01.2023 09:34
KDU-ČSL nemá lidi?
08.01.2023 11:14
Hodil jsem to A.Babišovi
28.01.2023 07:29
Nerudová a její zlo
16.01.2023 10:21

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.