Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Demonstrace proti vládě a P. Pavlovi

PexaPexa Přidáno před 1 rokem
Demonstrace proti vládě a P. Pavlovi

Udivuje mě, že sobotní demonstrace v Praze proti vládě a generálu Pavlovi nenašla v hlavních českých televizích skoro žádnou publicitu. Zveřejnila ji pouze TVPrima a irozhlas.cz. Máme vůbec u nás v Česku svobodu slova?


Demonstrace se konala na pražském Václavském náměstí, přítomno bylo podle mého odhadu na 300 účastníků. Demonstraci organizoval Ladislav Vrabel a spolek ČR na 1. místě. Řečníci kritizovali vládu a prezidentského kandidáta Petra Pavla. Expremiér Jiří Paroubek řekl, že současná vláda chce zatáhnout Česko do války. Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná Konečná nazvala vládu jako „fialový hnus“. Oba řečníci nenabádali demonstranty k podpoře ani jednoho z prezidentských kandidátů, připomněli jim ale, že by neměli volit exgenerála Petra Pavla.

Z Václavského náměstí se vydali demonstranti na pochod po magistrále do Žitnou a Myslíkovou ulicí po nábřeží přes Mánesův most kolem Malostranské ulice ke Strakově akademii. Na cestě Prahou organizátora Vrabela a další účastníky pochodu polila dvojice mladých lidí žlutou a modrou barvou. Z místa demonstrace pak mladíci utekli. Akci monitorovala Policie ČR i těžkooděnci, kteří zpočátku nijak nezasahovali, pak ale jednoho mladíka zadrželi.

Demonstranti u Úřadu vlády, 21.1.2023, 15:00.



Video: plancr1.cz
Reprofoto: nekecamweb.cz


Pexa 22-01-2023 15:28 1,575

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.