Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Úvaha nad válkou na Ukrajině

KvidoKvido Přidáno před 2 letysvět
Úvaha nad válkou na UkrajiněNa Rusy není spolehnutí! Selhává i dnešní (6.3.2022) druhý pokus o evakuaci lidí z Mariupolu. Ruští vojáci střílí do civilistů! Kdo vlastně tuto válku zavinil?
Odpověď na tuto otázku je složitá.

Druhá světová válka
Po rozhovoru s historikem uvádím následující. Opravdovým vinikem 2. světové války jsou levicoví voliči v Německu. Ti vlastně způsobili, že despotu a šílence Hitlera 13. března 1932 zvolil zcela demokraticky. Hitler by sice ve volbách jako druhý. Avšak protože tehdy již senilní Hindenburg (podobně jako Biden) jmenoval v lednu 1933 Hitlera kancléřem, nastartovalo se celé zlo fašizmu a koncentráků.

Válka na Ukrajině
Napadá mě, že je tu jistá spojitost s USA senilním Bidenem, kterého rovněž volili levicoví voliči. A jak je to na Ukrajině a v NATO? Rus vyrukoval na svobodnou zem Ukrajinu, kterou bez varování napadl. Další otřesný průběh války po invazi okupantů na Ukrajinu by podle mě Trump nedovolil. Vše se odvíjí od komodity ropy. Za Trumpa ropu USA exportovalo a pěkně na ní vydělávalo. Avšak přišel podraz. Američtí voliči si ve volbách zvolili senilního Bidena. A považme, nový prezident Biden zrusil těžbu ropy v Dakotě a ropovod Keystone Pipeline. Amerika se tímto hrozným činem Bidena stala závislou na dovazené ropě z Ruska. USA po celou dosavadní dobu dovážely ropu z Ruska, zhruba za 1 bilión dolarů denně!!! A Rusko si platilo z této částky i své zbrojní plány. Takže, kdyby nebylo přihlouplého Bidenova zrušeni težby ropy v USA, nyní agresor Putin, by neměl finanční prostředky na válku s Ukrajinou. Situace v Evropě a na Ukrajině by zřejmě byla jiná.

Kolega Ross to na svém webu napsal lapidárně "... Rusko totiž neni velmoc, ruská ekonomika a GDP je menši než ekonomika statu Texas. Rusko je jen tyran s drzým ksichtem na školnim dvoře, který nepřestane, dokud nedostane přes držku".

Zdroj: ukrajina.cz Cena barelu ropy Brent April o 9:15 v Kyjeve bola 90,96 USD (-0,46 %). Barel marcovej ropy WTI sa obchodoval za 89,65 USD (-0,62 %). Predbežná ponuka na benchmarkoch skončila na 91,39 USD a 90,21 USD.

A teď něco ze života války:
Ivo Zelinka@IvoZelinka·57 mO tomhle jsme se učili na vojenské škole, ale nikdy mě nenapadlo, že to uvidím na vlastní oči na videu. Mimořádně efektivní ukrajinská ?? protibaterijní palba. Celá ruská ?? baterie (tedy dělostřelecká rota) tažených houfnic D-30 rozšmelcovaná na padrť.



Zdroj: 
Necro Mancer, Twitter
Kvido 06-03-2022 17:42 1,172

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.