Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Moc hoaxů kolem Ukrajiny!

KvidoKvido Přidáno před 2 letysvět
Moc hoaxů kolem Ukrajiny!Pravda, aktuální politickou a vojenskou situací kolem Ukrajiny nelze zlehčovat. Záminka dnešního Ruska, získat pro sebe zpět vliv v této největší evropské zemi (obilnici Evropy) je silně evidentní. Bohužel to doprovází, mírně řečeno, panika Západu.
Hrdost Ukrajinců se váže k vytvoření východoslovanského státu Kyjevská Rus v 9. století. Ukrajina tehdy představovala kulturní a politické centrum středověkého východoslovanského obyvatelstva a až do 12. století se stala největším a nejmocnějším státem v Evropě. V polovině 17 století se pak Ukrajina stala první moderní demokraci , které dala zákla Záporožská republika , založené v polovině 17. století po povstání ukrajinského hejtmana Bogdana Chmelnického.

Nedivme se proto, že Ukrajinci jsou hrdi na své předky a hlásí se již deloší dobu k demokracii. To je, zkráceně řečeno, v rozporu s mentalitou nynějšího Ruska a Kremlu. Tamní vůdci v čele s Putinem prosazují nadále historii osvědčenou sílu, ústupky pokládají za slabost. Nemohou se smířit s tím, že Ukrajina chce jít jinou cestou a spolupracovat se Západem.

V posledních dnech jsme mohli zaznamenat dění na Ukrajině v hledáčku tzv. hoaxů. Dovoluji si upřesnit, že hoax (anglicky houks) znamená poplašná zpráva, či obecný podvod, mystifikace. Zdrojem byl povětšině Západ (termín napadení Ukrajiny Ruskem apod.), lze to dohledat. Nyní jsem vyskočil ze židle po přečtení zprávy, že Američané získali informace, že Rusové mají seznam Ukrajinců, na které si bude třeba dát pozor a v případě potřeby je umístit do internačních táborů.

To je podle mě silné kafe, ani nechci přirovnávat k praktikám jiných uchvatitelů v historii.
Měli bychom zůstat nohama na zemi a nikoli se vznášet v oblacích díky takovým "zaručeným zprávám".
Kvido 21-02-2022 14:01 1,416

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.