Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Mírová mise, podobná jako v Československu?

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Mírová mise, podobná jako v Československu?Prezident Vladimír Putin včera, 21.02.2022, podepsal výnosy uznávající nezávislost obou separatistických republik na východě Ukrajiny - Luhanska a Doněcka. Armádě nařídil, aby v tamních regionech zahájila "mírovou misi".
My dříve narození si pamatujeme "mírovou misi" ruských vojsk a dalších spřátelených armád v roce 1968 v Československu! Já si pamatuji sovětské tanky v ulicích, jak se řítily od Havířova do Ostravy...
Věřte, nebylo to nic příjemného. Tehdy to byla podle politické terminologie "bratrská pomoc". Nyní to je na území Ukrajiny podle Putina mírové mise. Pro mě je to to čin agrese. Jinak se to nazvat nedá.
Proti však jsou následující informace:
Od éry Napoleona byly na Rusko iniciovány útoky vždy ze Západu.
V roce 1922 daroval Lenin Ukrajině východní území, zvané Novorusko. To je území, na kterém se pak vedla válka.
V roce 1939 daroval Ukrajině Stalin západní území.
V roce 1945 po válce přidal k území Ukrajiny část naší první Československé republiky a Podkarpatskou Rus.
V roce 1954 daroval Chruščov Ukrajině Krym.

Podle této historie vzniku Ukrajiny je zmanipulované a absurdní tvrdit, že Rusko Ukrajinu dobývalo, nebo že ji chce obsadit. Shora uvedený historický výčet pohybu hranic Ukrajiny ukazuje, že tento stát vznikl díky Rusku a Sovětskému svazu.

Když se Rusové dozvěděli, že Spojené státy plánují v Sevastopolu zřídit svou vojenskou základnu, Krym si prostě vzali zpět, aby tomu zabránili.

Na pováženou jsou fakta, že Ukrajina žádné oficiální hranice nemá! "Od rozpadu Sovětského svazu v roce 1991 Kyjev nejen, že nevyznačil své hranice, ale hlavně je nezaregistroval v OSN, aby tím vymezil svrchovaný stát", řekl v květnu 2017 pro Voice of Russia ruský politolog Dmitrij Babič. Jinými slovy, dnešní území Ukrajiny tak nejspíš stále spadá pod územní demarkaci Sovětského svazu, jehož legitimním nástupcem je Ruská federace.
A toho se zřejmě ruský prezident dnes drží a postupuje.

Napětí mezi Ruskem a Západem je momentálně největší od konce studené války.
Situace mezi Ruskem a Ukrajinou eskaluje od roku 2014, kdy Rusko anektovalo ukrajinský poloostrov Krym.
Vladimir Putin požaduje od Západu závazek, že Ukrajina nebude připojena k NATO, a varuje, že pokud nebudou jeho požadavky vyslyšeny, zareaguje vojenskou akcí.
USA a NATO považují tyto nároky za nepřijatelné.

A co všechno tento "mlýn" znamená pro maličkou zemi Česko? Z Ukrajiny budou lidé utíkat, protože pro ně budeme cílovou zemí. Jak se zachováme přijmeme bez bla, bla tyto lidi v nouzi?



Foto titl.: Pozitivnisvet.cz
Kvido 22-02-2022 16:07 1,354