Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Vyhrožovat šibenicí, tak dost!

G
Přidáno před 2 lety

Vyhrožovat, dokonce veřejně šibenicí, to je velice "za hranou"!!! Naštvali se naši politici, ale měli bychom se více proti tomu vymezit i my, občané!


Každý, kdo jen chodil do obecné školy, přece si musí vzpomenout, jak se dostal k moci v Německu fašismus. Tam také ve 30 letech 19. století mávali na náměstích bojůvky, podporující Hitlera, ohavnou atrapou šibenice! A jak to všechno dopadlo.

U nás v Česku se maketa dřevěné šibenice s oprátkou objevila v minulých dnech na Malostranském náměstí v Praze, před sněmovnou, při demonstraci proti novele pandemického zákona. Okolnosti, včetně toho, kdo tuto maketu vyrobil a na náměstí donesl, vyšetřuje Policie ČR.
Také před domem hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka se v sobotu objevila šibenice s oprátkou. Hejtman na sociální síti Twitter fotografii zveřejnil.

Aktualizováno: 2022-02-02 - 08:45:56
politika_šibenice2_Twitter-hejtman I.Vondrák_29.1.2022.png (523 KB)


Je smutné, že se v Česku atrapy šibenic objevily sporadicky v minulosti při různých demonstracích. Avšak policie toto počínaní prakticky jakoby neviděla a neoznačila jej ani jako přestupek. Pravda, každý u nás má právo na svůj názor, avšak měl by zvážit prostředek, jakým to vyjadřuje, zda neútočí na samou podstatu života člověka, a tak vyjadřuje svoji nelidskost a nabádá veřejnost k podobnému činu.

Ministr vnitra Vít Rakušan 25.01.2022 na Twitteru:
politika_STAN_Vít Rakušan na Twitteru_ k šibenici.png (45 KB)

Proti této ohavnosti je také europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský, která na Twitteru napsal:. „Výhrůžky smrtí na demonstrace a vůbec ne politické nepatří. Tolerovat tyto extrémisty se může české společnosti hodně vymstít. Policie má dostatek prostředků tyto lidi řešit.“

HISTORIE:
První šibenice v dějinách byla podle dostupných pramenů postavena ve Francii v roce 1315 ( Wikipedia, šibenice ) u příležitosti popravy královského pokladníka Enguerranda (...) 21. ledna 1790 pak byly strženy i zbývající pilíře a dnes se zde již žádné pozůstatky šibenice nenacházejí.

Foto titl.: Twitter.com/Prchal
01-02-2022 12:34 1,174

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.