Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Putin není spokojen!

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Putin není spokojen!Generální vojenský štáb Ruské federace (RF) slíbil V.Putinovi obsazení Doněcké a Luhanské oblasti Ukrajiny v jejich administrativních hranicích do 7. května 2022. K tomu ovšem nedošlo! Putin je extrémně nespokojený.


Hlavní osnovatel "speciální operace" Ruské federace (RF) tedy přesnějí, války proti Ukrajině, V. Putin dostal od generálního štábu Ozbrojených sil RF ujištění, že i přes možné posunutí termínů pro dosažení administrativních hranic Doněcké a Luganské oblasti Ukrajiny budou všechny plány invaze realizovány do 7. května a dokonce včetně vstupu do Moldavska.


Z důvodu nesplnění tohoto příkazu se Putin údajně rozhodl 8. května odvolat z vedení vojenské roty Valerije Gerasimova, náčelníka Generálního štábu Ozbrojených sil RF.
Gerasimov bude i nadále nominálně náčelníkem generálního štábu, ale nebude rozhodovat a ovlivňovat průběh vojenské operace. Gerasimov bude i nadále zastupovat generální štáb na brífincích, kolegiích, jednáních a oficiálních akcích, ale jako mluvící hlava, analogicky s ministrem obrany Sergejem Šojgu, který si nyní ponechává post ministra obrany, ale nečiní ani neovlivňuje klíčová rozhodnutí.


K osobě Gerasimova je to velké překvapení. Před začátkem války byl Gerasimov u prezidenta vždy v dobrém postavení a Putin vždy naslouchal názorům Gerasimova na odborná témata.

Dosavadní neúspěch války Ruska proti Ukrajině a nedostatek jasných výsledků „druhé fáze“ podle rozvědky Putina až rozzuřily. Zejména kritizoval vojenská vedení SVR a FSB. Podle pozorovatelů včera Putin vypadal sklesle a odtažitě, dokonce ani nevyjadřovat postoje k probíraným tématům. Informace pasivně přijímal a poradu s edením vojenského bloku uzavřel bez rozloučení, pouze dal signál k ukončení videokonference.

Z válečné fronty:

6.5.2022
Bezpečnostní služba Ukrajiny hlásí, že zajala 11 ruských nepřátelských odstřelovačů v Charkovské oblasti. Zadržení byli součástí takzvaného" 115. pluku DNR ", který střílel na ukrajinské pozice.
Zdroj: Mluvčí SBU Artem Dekhtyarenko.

6.5.2022
V Chmelnickém regionu vojenská kontrarozvědka SBU zneškodnila nepřátelskou DRG, která plánovala sabotáž v regionu. Skupinu tvořili tři lidé, kteří byli v kontaktu se svými ruskými kurátory. Členové DRG také natočili na video raketové útoky okupantů na strategicky důležitá místa, jako důkaz prošetření.

6.5.2022
V Černém moři u Hadího ostrova hoří ruská fregata Admiral Makarov, sdělila ve 12:45 agentura Unian s odkazem na zpravodajský portál z Oděsy. Na místě probíhají záchranné akce.

7.5.2022
Ve dnech 8. až 9. května starosta Kyjeva Vitalij Kličko posílí pouliční hlídky v Kyjevě. Úřady nemají v plánu zavést v určených dnech prodloužený zákaz vycházení, ale orgány činné v trestním řízení posílí pouliční hlídky.

 
Foto titl.: SITA


Kvido 06-05-2022 15:54 1,782

Politika - související články

3 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    hrabošxx
    Putin je zastáncem ideologie, za největší geopolitickou katastrofu 20. století označil pád říše zla Sovětského svazu. Na tom trvá a chce vrátit vše do doby před rozpadem SSSR. To je jeho hlavní problém. Svět mu nesmí na to naskočit!
    Odpovědět - 07-05-2022 14:32:45
    • A
      nasran007
      Russáci musí stáhnout z Ukrajiny, vrátit Ukrajině Krym a Donbas, zaplatit válečné reparace a poslat vajgla a spol k soudu do Haagu. To je ovšem zbožné přání. Svět se neumí k tomu postavit. Je mi smutno Zamračený
      Odpovědět - 07-05-2022 14:39:02
      • A
        bajaja
        Přehlídka v Moskvě, sračka. Kde je Gerasimov. Byl odvolán. Ale stále platí, odstranit Putina! Uvažuji o tom konečně i v Rusku.
        Odpovědět - 10-05-2022 06:15:01