Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Rusko chce vítězství, ale...

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Rusko chce vítězství, ale...
Dovolte trochu optimismu. Rusko přepadlo bez varování Ukrajinu. V první etapě boje o Kyjev selhalo. V druhé o východ Ukrajiny, Donbas a Luhansko s Doněckem, nic moc. Přitom vítězství by chtěli do 9. května 2022.

Ruská federace vyhlásila (podle jejich pojmenování) speciální vojenskou operaci a pouze osvobozují Ukrajinu, prý od nacionalistů. Prohlašují, že Rusko s Ukrajinou neválčí, to je celá jejich logika.

Ale co ty stovky zabitých Ukrajinců ruční střelnou zbraní v rukou ruského agresora a další tisíce občanů mrtvých po útoku ruských vojsk na panelové domy???

Den vítězství, během kterého si Rusko pokaždé velkolepě na přehlídce vojsk v Moskvě připomíná konec druhé světové války, se blíží. Očekává se tradiční projev prezidenta Vladimir Putina během oslav. Světoví analytici se shodují na tom, že Putin (zvaný Putler), který podle ruského ministra zahraničí Lavrova je jediným strůjcem vpádu na Ukrajinu, bude chtít oznámit ruské veřejnosti velký vojenský úspěch na Ukrajině. (Pozn.: Lavrov se už dříve vyjádřil, že on a generálové o ničem nerozhodují. "Všechno nařizuje úan Putin," řekl Lavrov.

Ovšem k úspěchu ruských hord nedochází!!!
Domnívám se, že stůj co stůj, Putin bude lidi dále ohlupovat, oznámením vzniku nových nezávislých lidových republik, či měst na jihu Ukrajiny. Tak, jak k tomu došlo jmenováním Luhanské a Doněcké lidové republiky. Např. samozvané a násilně vzniklé Luhanské republiky, která byla vyhlášena v dubnu 2014 na území ukrajinského regionu Luhanská oblast a uznané od února 2022 pouze Ruskou federací, sesterskou Doněckou lidovou republikou a Jižní Osetií.

Britský ministr obrany Ben Wallace prognozoval, že ve hře je i vyhlášení války všem světovým nacistům a všeobecná mobilizace. To by mohl být další nebezpečný aspekt nynější pohlupavé, a velmi nebezpečné pro světový mír, putlerovské strategie!

Politici a ekonomové, vč. prezidenta ČR Miloše Zemana předpovídají Rusku zlé časy. Na válku podle nich doplatí Rusko politicky, ekonomicky a také reputačně. Nikdo si Ruska, kromě jejich skalních příznivců, jako Běluroska, nebude této země vážit. Pro vedenou válku na Ukrajině budou Ruskou federací lidé pohrdat.

Video na Twitteru z dnešního dne (01.05.2022) dokládá, jak Rusové kradou na Ukrajině obilí a zemědělskou techniku a odvážejí ji do Ruska.
Twitter
Roman M,@Fbeyeee





Foto titl.: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz
Kvido 01-05-2022 10:28 1,466

2 komentáře

Napsat komentář

G
  • Pexa
    Pexa
    Jsem na tu šaškárnu v Mopskvě 9.5. zvědav. Bude tam dost vojáků a techniky, starého halaburdí?
    Odpovědět - 01-05-2022 16:39:14
    • A
      zrzek
      Přehlídka k 9.5. na Rudém náměstí bude asi skromnější. Hodně zbraní spotřebovali na Ukrajině. Cha!
      Odpovědět - 01-05-2022 16:58:29