Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Covid-19; nespěchat s uvolňováním restrikcí!

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Covid-19; nespěchat s uvolňováním restrikcí!Hrozba coronavirusu Covid-19 ve světě stále nebezpečně úřaduje. Ale v Evropě, hlavně politikům, jaksi otrnulo. To platí také o České republice (ČR). Rozbíhá se tzv. rozvolňování opatření, která byly zavedena za účelem utlumit šíření coronavirusu. A to je přinejmenším na pováženou!
Itálie a Španělsko zatím uvolňují omezení pohybu, Rakousko nebo Německo už postupně otvírají i školy. Slovensko oznámilo, že rušení omezujících opatření oproti původnímu plánu urychlí. Naštěstí ve zmíněných zemích má být návrat k normálnímu životu velmi pomalý a omezení pohybu a kontaktů mezi lidmi v Evropě jen tak nezmizí.
Podobně to slibují epidemiologové a vláda ČR. Měli bychom však počítat s tím, že příklad Německa není pro nás dobrým návodem. Německo má 83,02 milionů (2019) obyvatel a v minulých dnech tam přibývalo denně kolem 1.000 nakažených občanů. Tedy oproti ČR s 10,65 miliony obyvatel s denním počtem nakažených kolem 70-ti nově nakažených, je epidemie coronavirusu v Německu stále vysoká!
Avšak česká vláda chce uvolnit také našim občanům restrikce pro letecké spojení s Německém, údajně v nejbližších dnech. Od 24. dubna již létají letadla z Prahy do dvou zemí, a to do Bulharska a Běloruska. Myslím, že to je však unáhlené a předčasné. A zájemci o zahraniční dovolené by měli být trpělivější a cestovní kanceláře se skutečně krotit v nabídce. Vždyť není to tak dávno, kdy cestovky s nabídkami do Itálie zřejmě přispěly k výbuchu následné pandemie coronavirusu v České republice.
Kvido 08-05-2020 08:55 1,369

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.