Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zakázat pendlerům dočasně práci v zahraničí

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Zakázat pendlerům dočasně práci v zahraničíV minulých dnech se objevily hlasy zakázat pendlerům vstup a výstup přes harnice České republiky. Tento návrh podpořil dnes v pořadu Otázky Václava Moravce (OVM) ministr vnitra Jan Hamáček. S tímto rozhodnutím stoprocentně souhlasím!
Pendleři - tedy naši spoluobčané, kteří každodenně překračují stání hranici, jsou potenciálním nebezpečím šíření epidemie koronavirusu. Takový názor jsem slyšel již několikrát v médiích. Musím pochválit ministra Hamáčka nejen za dosavadní jeho aktivitu v boji s koronavirem, ale rovněž za jeho snahu prosadit aktuální "cestování" pendlerů za prací. Tak jim by faktický zákaz práce v zahraničí na dočasnou dobu mohla vláda akceptovat a kompenzovat.
Jde přece o snížení šíření možné nákazy koronavirem ze zahraničí.
Záleží nyní na prof. Primulovi (šéf krizového štábu), aby tento návrh ministra Hamáčka podpořil.
Bylo by rovněž vhodné uvážit, zda i nadále povolit českým občanům vracet se v této době do ČR ze zahraniční. Karanténu by měli absolvovat v té zemi, kde se momentálně nacházejí a neriskovat rovněž možný nárůst této smrtelné nemoci do ČR.
Kvido 22-03-2020 13:02 1,593

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.