Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak používat roušky a respirátory, vysvětlete!

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Běžný občan jistě ví, že papírová rouška chrání pouze, když si ji nasadí nakažený. Na těle zdravého člověka moc účinná není. Řekl to Rastislav Maďar z Lékařské fakulty Univerzity Ostrava. A tedy, co nosit, abychom se epidemii koronarvirusu nenakazili. Jednoznačně musíme používat respirátor! A jak dlouho jsou vlastně rouška a respirátor učinná.
Z toho podle mě by zdraví občané měli mít nasazeny výhradně respirátory, buď třídy FFP2 nebo FFP3. Jedině ty chrání proti epidemii z venčí. Společnost Penta, která provouzuje největší lékárenskou síť v ČR, zaznamenala údajně sedmdesátkrát vyšší zájem o roušky a respirátory než obvykle, velkou poptávku hlásí lékárny Benu a síť Pilulka.cz. Na řadě e-shopů už jsou respirátory vyprodané.
Naštěsti vláda ČR zareagovala sice v hodině dvanácté, ale přece. Do ČR má přijít v neděli 22.března 2020 z Číny asi 1 milión respirátorů a 5 miliónů roušek (údaj je pouze orientační), čísla budou určitě vyšší.
V této souvislosti bych poznamenal, že jsem dosud neobjevil zdroj, který by jasně a stručně vysvětloval, jak s rouškami a rčespirátoiry zacházet, tedy mám na mysli jejich ošetření. Jak dlouho vydrží, zda je můžeme desinfikovat a prát. Doufám, že se k tomu někdo z hygiíeniků a zdravotníků vyjádří.
Lékařka 19.03.2020, málo respirátorů
Dodatečně jsem zjistil, že trvanlivost roušek a respirátorů není nijak stanovena, a tedy omezena. Stačí je po několika dnech nošení, max 4 dny, vyprat v pračce, případně ručně, pak usušiit, vyžehlit a dále používat
Že nekecám:
Zdroj:
Roušky před virusem neochrání
Kvido 19-03-2020 10:40 1,591

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.