Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Hádání v televizních OVM

J
Jan Pravda Přidáno před 8 letydoprava
Hádání v televizních OVMDnešní Otázky Václava Moravce na ČT 1 byly ve znamení vzájemného hádání a překřikování. Bohužel, nejvíce mezi moderátorem Moravcem a jedním z diskutujících - Andrejem Babišem, ministrem financi ČR. Moravec totiž nešťastně vybočil z prvního tématu, o policii ČR, a chtěl triumfovat skoro 20 let starými fotografiemi ze soukromí Babiše.
Dnešní Otázky Václava Moravce na ČT 1 byly ve znamení vzájemného hádání a překřikování. Bohužel, nejvíce mezi moderátorem Moravcem a jedním z diskutujících - Andrejem Babišem, ministrem financi ČR. Moravec totiž nešťastně vybočil z prvního tématu, o policii ČR, a chtěl triumfovat skoro 20 let starými fotografiemi ze soukromí Babiše.

Moravec v duchu "novinář má ve svobodném státě právo" argumentoval starými známostmi A. Babiše s kontroverzním finančníkem panem Ivo Rittigem, řeč se svezla i na manželku ministra financí... Byla to skutečně nešťastná volba argumentů proti Babišovi, zcela mimo mísu. Moravec se tak ukázal jako novinářský elév, který neví, jak dál, aby zaujal.

První téma o policii, rezignaci plukovníka Šlachty a rozprášení jeho eleitního útvaru, jakoby přítomné, kromě Babiše, nijak neiritovalo. Vůbec jako by jim nevadilo, že dosavadní úspěchy ředitele ÚOOZ Šlachty odhalily korupci v tomto státě, a tak "musel být potrestán"! Jeho útvar rozjel mnoho nejrůznějších případů a vyšetřování. Známé jsou třeba zátahy na nelegální alkohol v roce 2013. ÚOOZ tehdy dokázal během jednoho roku trh s nezdaněným alkoholem takřka zlikvidovat¨nebo alespoň výrazně omezit. Policisté tehdy zajistili skoro milión litrů nebezpečného alkoholu. Nebo zátah na Ǔřad vlády, kauza premiér Nečas, Nagyová...

K případu policie, a uvažované reorganizaci, se ozval sice konkrétněji zástupce komunistů - předseda Vojtěch Filip, že ho zajímá, co z toho budou mít občané ČR, ale to tak bylo všechno. Třetí z účastníků OVM - pan Fiala, předseda ODS, chce počkat až bude reorganizace policie dokončena a pak ji zhodnotí. Přitom neopomněl A.Babišovi několikrát vytknout, že je jako politik slabý "jen slibuje a skutek utek," řekl.

Do OVM vstupoval živě z Číny premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Nic podstatného k policii neřekl, spíše vyznělo, že do kompetencí současného policejního prezidenta Tomáše Tuhého nehodlá vstupovat. Připustil však že připravovaná reorganizace Policie ČR, kterou Tuhý připravuje, koaliční vláda projedná, takže ohledně policie jsou možné i doplňky a změny. To je prakticky jednotný názor Babiše i Sobotky.



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Jan Pravda 19-06-2016 12:25 5,087

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.