Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Stanjura chce metr na pumpaře; správně!

KvidoKvido Přidáno před 2 letydoprava
Stanjura chce metr na pumpaře; správně!Zbyněk Stanjura (ODS) "bouchnul do stolu". Nelíbí se mu jak velké marže si čerpací stanice pohonných hmot (PHM) v České republice (ČR)  účtují. Vláda má důkazy, zveřejnit to chce až po dnešním jednání kabinetu.
Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) bude na základě své nespokojenosti s uplatňováním současné marže (potažmo většiny českých řidičů) jednat s kompetentními činiteli. Konkrétně s Unií nezávislých petrolejářů a Českou asociací petrolejářského průmyslu a obchodu (ČAPPO).

Tématem budou tedy stávající data o prodejních cenách a maržích, které si účtují čerpací stanice. Mohu říct, že jsem něco takového očekával už při první "vlně" obrovského nárůstu cen za pohonné hmoty k nimž došlo minimálně koncem loňského roku. Politici sice zvýšení cen PHM kritizovali, ale chodili kolém tohoto problému jako kolem horké kaše.

Jen jeden postřeh. Bylo jen pár dnů, co ve světě nafta zdražila, ale u českých pump vyskočily okamžitě ceny astronomicky nahoru!!! Jak to je možné, zdražení se nemohlo tak rychle promítnout do českých zásob! Prostě pumpaři využili momentální situace ke svému prospěchu. To nebylo a stále, domnívám se, není fér!

Z.Stanjura nyní ukázal, že je politikem nejen podle mluvení, ale i činem. Držím mu palce, ať jeho záměr - stanovit pumpařům pevné marže - se mu podaří prosadit.

Foto titl.: pixabay.com

Kvido 07-04-2022 08:04 1,165

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.