Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

17.02.2024+ Ukrajina, Izrael 🔊

PexaPexa Přidáno před 2 měsíciválka
17.02.2024+ Ukrajina, Izrael 🔊Válka na území Ukrajiny a Izraele dne 17.02.2024 +



UKRAJINA



Od: 🇺🇦 livemap.com
17.02.2024, 04:10, SEČ


UA-útok, postup

POSTUP:
Někteří ukrajinští vojáci byli zajati jako váleční zajatci během stahování z Avdiivky.
Ukrajinská protivzdušná obrana dnes ráno sestřelila 2 Su-34 a Su-35.
Ruská armáda přes noc ostřelovala Lyptsi více než 20krát.
Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že přes noc bylo sestřeleno 33 dronů.

HODNOCENÍ
Pozn.autora: Zatím částečně ověřené informace říkají, že Ruští vojáci po stažení Ukrajiny dobyli městskou správu Avdiyivka.
Dne 20.2.2024 prohlásil v ČT24 gubernátor Záporožské oblasti, že nejsou pravdivá tvrzení, že vojáci RF útočí v tomto regionu. Kromě ojedinělého odstřelování tam Rusové nedosáhli nových úspěchů, nezískali ani jednu obec. Vůbec se nedostali do města Robotne, jak tvrdí Rusko.

Od: 🇺🇦
Odborníci z Institutu pro studium války (ISW) naznačili, že ukrajinské jednotky v současné době „provádějí relativně kontrolovaný ústup“ z Avdiivky.
Zdroj: ISW
Podrobnosti: Oleksandr Syrskyi, vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny, v noci ze 16. na 17. února prohlásil , že nařídil ukrajinským silám v Avdiivce stáhnout se do výhodnějších obranných pozic, aby se vyhnuli obklíčení a zachovali životy Ukrajinců. opraváři.
Ruské zdroje tvrdily, že ukrajinští vojáci se ve velkém stahují a že stahování ukrajinských sil je stále neuspořádanější a nákladnější. ISW však nezaznamenal žádný vizuální důkaz hromadného nebo chaotického stahování ukrajinských jednotek. Neustálý mírný postup ruských sil v Avdiivce a kolem ní naznačuje, že ukrajinské jednotky v současné době provádějí relativně kontrolovaný ústup z města.
Ruské zdroje také uvedly, že jejich síly postoupily na východním okraji Avdiivky na jihozápad, dále na jih podél ulice Hrushevskoho a na západ od Avdiivky k polním cestám, které ukrajinské síly používají k zásobování pozic na východě a jihu Avdiivky.

Od:
17.02.2024, 12:35, SEČ
Studio čt24
I když Ukrajinci tvrdí, že v Avdijivce zůstaly některé počty jednotek UA, ČT24 informovaly: Avdijivka padla. Ukrajinské jednotky se z ní po měsících bojů stáhly, aby nebyly obklíčeny, uvedl hlavní velitel ukrajinských ozbrojených sil Oleksandr Syrskyj. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na Bezpečnostní konferenci v Mnichově řekl, že se Ukrajina rozhodla pro stažení vojáků v zájmu zachování životů.


Od:
15.02.2024, 07:05, SEČ


Od:
16.02.2024, 07:05, SEČ

Hindustan Times
Snaha Ukrajiny obnovit ofenzívu s čerstvou západní pomocí „strašně selhala“. Ruská armáda vykročila ze všech sil, aby potlačila pokus ukrajinských sil o získání kontroly. Vojáci Moskvy údajně vyhladili během jediného dne nejméně 700 ukrajinských vojáků. Zuřivý ruský fusillade byl svědkem v Doněcké, Luhanské a Charkovské oblasti. Ruské síly za poslední den údajně zasáhly ukrajinské jednotky ve více než 100 oblastech.

Od:
16.02.2024, 07:05, SEČ

Stahování UA z Avdiivky.

17.02.2024
Policie v Rusku zatýka příznivce Navalného, kteří vyjadřují smutek nad smrtí.


Od: kyivindependet.com
17.02.2024, 06:45, SEČ
Server píše, že Ukrajina armáda 17.02.2024 sdělila, že odrazila ruskou ofenzívu v Záporožské oblasti.
UA zabilto 70 vojáků a zraněno 80. Přesto jsou obavy, že by Rusko mohlo zopakovat svou úspěšnou taktiku v Avdiivce ve větším měřítku.

Od:
18.02.2024, 07:05, SEČ
Den poté, co Ukrajina stáhla své vojáky z Avdiivky, Rusko tvrdilo, že město plně ovládlo. Ruské ministerstvo obrany tvrdilo, že ukrajinští vojáci byli ukryti v nedalekém koksárenském a chemickém závodě poté, co opustili své zbraně v Avdiivce. Podívejte se na celé video pro více informací....

Doplňující info od NEXTA:
<...> Nepřítel dobyl okres Chimik a koksovnu Avdiivka. Nepřítel postupoval na východ od Ternova," napsali experti.
Od začátku loňského podzimu se okupanti začali aktivně pokoušet zmocnit se Avdiivky. Rusové provedli četné útoky, které vedly ke značným ztrátám jak lidské síly, tak vybavení. Celkový počet ruských ztrát k 17. únoru 2024 se odhaduje na cca 401 350 vojáků.
Ruské síly postupují vpřed a využívají toho, že ukrajinské obranné síly jsou „vyhladovělé“. Informace naznačují, že útočníci zmobilizovali všechny své rezervy, aby zaútočili na město, včetně těch nasazených na jiných částech fronty. V reakci na to se Kyjev rozhodl evakuovat svou armádu z města a raději si zachoval životy. Nyní je známo, že ukrajinští vojáci se začali přesouvat do pozic umístěných na druhé linii obrany.

Od:
18.02.2024, 07:05, SEČ
Švédský vojenský analytik Mikael Valtersson. Nerozumí tomu, že ukrajinští vojáci opustili největší evropskou koksovnu v Advijivce. „Je to pro mě záhadou, továrnu potřebovali jako opěrný bod své obrany. Bez továrny vznikne v ukrajinské defenzivě velká díra. Anuluje to velkou část pozitivních efektů, které ukrajinská armáda získala z ukvapeného opuštění Avdijivky,“


Od:
Archiv, únor 2024
Tohle je reportáž ukrajinského blogera. Nastavte si český překlad v "Nastavení", funguje!!!
Mluví se o krutém boji a ještě ukrutější zimě na frontě. Je tam -21 stupňů Celsia, i výše. Motorky dronů zamrzají a padají k zemi. Tajé baterie v těch mrazech nevydrží ani hodinu...


Od:
en.nexta.tv
18.02.2024, 14:30, SEČ
‼️ Ruská armáda střílela ukrajinské válečné zajatce
Ukrajinské pozemní síly zveřejnily video, na kterém voják ruské armáda zastřelil v zákopech dva ukrajinské válečné zajatce. Server nekecamweb.cz zveřejnil podobné video již před dvěma měsíci, jeho pravost nelze ale ověřit. K současnému videu bylo uvedeno, že se tak stalo v pásmu odpovědnosti operačně-strategické skupiny „Khortytsa“.


Od: politico.com
18.02.2024, 15:30, SEČ
MNICHOV - Smrt vůdce ruské opozice Alexeje Navalného by měla přimět německého kancléře Olafa Scholze, aby poslal na Ukrajinu řízené střely Taurus, řekl v neděli předseda výboru pro obranu Spolkového sněmu.
"Správnou odpovědí je nyní poslat vše, co máme, dokonce i tohoto Býka," řekla Marie-Agnes Strack-Zimmermannová, poslankyně ze Svobodných demokratů (FDP), kteří tvoří vládnoucí koalici spolu se Zelenými a Scholzovými sociálními demokraty.
„Existuje jen jeden způsob, jak zničit Rusko, zasáhnout hluboko na Rusy okupované území,“ řekl jeden vysoký ukrajinský úředník, který získal anonymitu, aby mohl svobodně mluvit.
Zelení, FDP a opoziční křesťanští demokraté jsou všichni pro dodávku raket Taurus , které mají dolet asi 500 kilometrů a silnou hlavici, která dokáže zničit posílené cíle nebo klíčovou infrastrukturu, jako jsou mosty.

Od:
en.nexta.tv
18.02.2024, 16:25, SEČ
🇫🇷 Francie hodlá přenést novou generaci kamikadze dronů na 🇺🇦 Ukrajinu, které se stále testují, uvedl šéf francouzského ministerstva obrany Sebastien Lecornu.
"Ukrajina bude jednou z prvních, která v nadcházejících týdnech obdrží tyto drony," uvedlo ministerstvo obrany.


Od: politico.com
18.02.2024, 15:35, SEČ
„Nejsem si vědom žádné jiné krátkodobé cesty, jak by Ukrajinci mohli získat zbraně, střelivo a nástroje, které potřebují, než ze Spojených států,“ dodal Warner – jeden ze 44 amerických zákonodárců v Mnichově.
Rozsah možností bojiště zůstává obrovský, ať už na Ukrajinu proudí další zbraně nebo bez nich. "Někde mezi Afghánistánem, vyháněním Rusů v podstatě partyzánskou partyzánskou válkou, a konfliktem velkých armád, jaký máme právě teď, to končí," řekl Whitehouse.
Ukrajina má málo munice a pěchoty. Deset let trvající bašta Avdiivka o víkendu padla do rukou Rusů a Kreml tak získal první velké dobytí od května. Předtím, než ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj změnil vedení na nejvyšším místě armády své země, trvali generálové na tom, že prezident musí zmobilizovat dalších 500 000 vojáků, aby držel krok s větší, stále silnější ruskou silou, která se zdá být ochotná utrpět obrovské ztráty, aby získala jen několik yardů. země.
Vysocí představitelé administrativy trvají na tom, že americký závazek vůči ukrajinské věci se nezmenšil. "Putin se nezastaví, pokud nebude zastaven," řekla ministryně americké armády Christine Wormuthová, která přijela do Mnichova čerstvě poté, co sledovala, jak američtí vojáci trénují nový ukrajinský prapor na americké základně v Německu. "A pro protivníky, kteří sledují, co se děje na Ukrajině a co to říká o americké vůli, bych nechtěl, aby vyvodili závěr, že necháme vůdce, jako je Putin, dělat, co chce."
Nejlepší – a jediná – možnost, jak tomu zabránit, tvrdí, je stále ta na stole: Kongres schvaluje vojenskou pomoc. „Předejte dodatek. A je to. Zničme Putinovu armádu. Ukrajinci to umí, tak jim v tom pomozme,“ dodal poslanec Jason Crow (D-Colo).
Zákonodárci z obou stran v Mnichově ujistili spojence, že Sněmovna nakonec na pomoc dá zelenou, přičemž někteří předpovídají průchod již v březnu.


Pro Ukrajinu je dobrou zprávou, že v Doněcku začal operovat protiraketový systém Patriot z USA:
Od: 🇺🇦 Ukraine Battle Map@ukraine_map
19.02.2024, 05:05, SEČ
Měl být sestřelen ruský Su-34. Má být pátý za poslední 3 dny.
17.2.2024 byl Ukrajinci sestřelen 2x Su-34 a 1x Su-35.
18. 2.2024 byl sestřelen další Su-34.
Ať žije Ukrajina!!!

Od:
en.nexta.tv
20.02.2024, 01:30, SEČ


ARCHIV:

Od: telegran.com
29.01.2024, 11:45, SEČ
Telegram/supermova_plus
Autor: Vadik - V Rusku propukly šarvátky v lékárnách o léky. Ve volgogradské lékárně se Rusové střetli kvůli balení léků.
Muž si koupil dovezené prášky, které už v lékárně nebyly k dostání. Žena v pozadí potřebovala stejné prášky, napadla muže a snažila se je vzít pryč.

Od: telegran.com
20.02.2024, 11:45, SEČ
Telegram/HersonEnot
02.02.2024 Ruské velení zveřejnilo video, které ukazuje zničenou vojenskou techniku Ukrajiny.


Od: telegran.com
20.02.2024, 12:45, SEČ
Telegram/Eskadrone
Útok dronu na tank


Situace v Chersonu


Od: kyivindependet.com
21.02.2024, 08:29, SEČ
⚡️ BBC: Ukrajinští vojáci odpálili dvě rakety HIMARS proti ruskému vojenskému cvičišti v okupovaných oblastech okresu Volnovacha v Doněcké oblasti, kde byly umístěny ruské jednotky, a zabily nejméně 60 lidí, uvedla BBC s odkazem na nezveřejněné zdroje.

Od: telegran.com
to_je_nas_svet
21.02.2024, 12:15, SEČ
Reportér NBC hodnotí výsledek bojů v Adějevce.
⚡️Ukrajinské ozbrojené síly už počítají munici a obávají se dalšího ústupu - MSNBC
Dobytí Avdějevky bylo největším ruským úspěchem na bojišti za posledních devět měsíců, uvedla stanice MSNBC. Pro ukrajinské ozbrojené síly však nastávají těžké časy. Jsou přetížené a čelí kritickému nedostatku munice, šetří na všem a doslova počítají munici.
Ukrajinská armáda se ocitla v situaci, kdy nejenže nepřipadá v úvahu jakákoli ofenzivní akce, ale také udržení jejich obrany je velmi obtížné. Nyní panují obavy ze ztráty ještě většího území. Ukrajinské ozbrojené síly ustupují a zatím nejsou schopny tento proces zastavit.



Od: telegran.com
to_je_nas_svet
21.02.2024, 17:05, SEČ
🤡Předseda Bundestagu Norbert Röttgen:
"Západní země zmrazily ruská státní aktiva ve výši 300 miliard dolarů. Tyto peníze musí být zkonfiskovány na financování obrany a obnovy Ukrajiny. Je to složitá otázka mezinárodního práva, ale je to otázka elementární spravedlnosti. Navrhuji, aby se zákony, které tuto konfiskaci povolují, nazývaly Navalného zákony."


Od: 🇺🇦 livemap.com
22.02.2024, 07:00, SEČ

Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila v noci na dnešek 8 z 10 dronů Shahed vypuštěných Ruskem.
Ruské ministerstvo obrany oznámilo kontrolu nad vesnicí Pobieda poblíž Maryinky.



Průběžně aktualizováno!!!!



*************

IZRAEL



Od: 🇺🇦 livemap.com
17.02.2024, 08:21, SEČ
Izraelská armáda potvrdila, že během včerejší noci byl v Sýrii zasažen vojenský sklad munice Assadovy vlády jako odveta za raketovou palbu z guvernorátu Daraa.
Nasralláh: Pokud Američané přestanou dodávat zbraně Izraeli, izraelská válka v Gaze se okamžitě zastaví.
Hizballáh: Zamířili jsme raketami na lokalitu Ruwaisat al-Alam na libanonských farmách Shebaa a dosáhli jednoho zásahu.
Dvě úmrtí a řada zranění při izraelském bombovém útoku na dům ve městě Al-Zawaida v centrálním pásmu Gazy.

17.02.2024, 14:21, SEČ
IIzraelské armádní dělostřelectvo útočí směrem na Kafrchouba, Kafrhamam, Chebaa, Habbariyeh, Rachiye Al Foukhar, Ayta Ash Shab, Ramya, Beit Lif, Jebbayn, Marwahin a také letecký útok v Maroun A Ras.
Izraelské bombardování města Al-Mughraqa a tábora Nuseirat v centrálním pásmu Gazy.

⚡️New York Times:
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu prohlásil, že rozhovory o příměří a propuštění rukojmích v Gaze uvízly na mrtvém bodě a že jeho vláda pokračuje v plánech na pozemní ofenzívu v Rafáhu navzdory rostoucím mezinárodním varováním ohledně možných humanitárních nákladů, uvedla na síti Telegram t.me/to_je_nas_svet.

Od: 🇺🇦 livemap.com
19.02.2024, 09:43, SEČ
Izraelské síly zaútočily na město Dura jižně od Hebronu.
Izraelská vojska, útok.
Izraelská vláda oznamuje dohodu o návratu obyvatel Sderotu a měst sousedících s Gazou, počínaje začátkem příštího března.








Pexa 17-02-2024 14:38 922

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    Vojta
    Ahoj Květošu! Celkem solidní práce. Čerpám a kdy půjdeme na pivo?
    Odpovědět - 21-02-2024 11:00:02