Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Válka a domácí starosti

PexaPexa Přidáno před 1 rokemválka
Válka a domácí starosti

Mají asi pravdu ti, kteří tvrdí, že jsme také ve válce Ukrajina (UK) - Ruská federece (RF). Zrovna nestřílíme rotami našich vojáků, ale podílíme se na vyzbrojování Ukrajiny. Troufám si říct, že mnoho lidí to u nás ani nezajímá.


Informace o bojích na frontové linii na Ukrajině, i na vnitrostátních územích, jsou nepřesné a málo věrohodné. Už také proto, že oválce se všechno nesděluje. Navíc obě bojující strany se navzájem klamou, což patří k válečné taktice.

Prigožin, šéf ruské žoldácké Wagnerovy skupiny (bojuje zejména o Bachmut), chce nyní po ruském prezidentovi Putunovi, aby se ruská vojska po různých nezdarech na frontové linii, zaměřila na obranu získaných území Ukrajiny. Důvodem jsou velké ztráty na lidech a technice.

Takové názory mají i ruští generálové. Putin ovšem jakoby možnou novou ukrajinskou ofenzívu házel za hlavu a trvá, aby RF pokračovala dále v útočném boji za pomoci nově naverbovaných ruských vojáků. A tak to jde z rudkého pohledu dokola!

Aktuálně se údajně UK daří, když vojska Ukrajinců u Chersonu překročily obrovskou řeku Dněpr a dostaly na jeho východní, levý břehu. Uvedl to včera britský institut ISW, s tím, že to přiznávají ruští blogeři. Generální štáb RF to však odmítá jako nepravdu a fejk.

Češi jsou k válce s Ukrajinou již apatičtí. Nechtějí se o tom bavit ani v hospodě, to jsem viděl. Nevěří žádné ukrajinské jarní ofenzivě. Proč? Hodně lidí má u nás jiné starosti, jak vyjít od výplaty k výplatě, či důchodu. I když drahota u některých komodit trochu v posledních dvou týdnech klesla, ceny energií a potravin jsou přesto dále nadsazené.

A vláda, ta jen slibuje a premiér s velkou suitou podnikatelů a politiků cestuje (10 dnů!!!) po Asii!? Na to se peníze ve státní pokladně našly, pane Stanjuro? Kauzy Pětikoaliční vlády jsou nějak umrtvené a mainstremová média se do kritiky vlády nepouští. Rajchel s aktivitou PRO to nevytrhne! Kdyby média šlapala nynější vládě Fialy více na paty tak, jako vládě Babiše, zdaleka by si tato vláda nedovolila to, co si dovoluje nyní.

Foto: amnesty international

Pexa 24-04-2023 08:12 912

Politika - související články