Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ukrajina, situace na bojišti 09.02.2023

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemUkrajina
Ukrajina, situace na bojišti 09.02.2023

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 09.02.2023


09.02.2023

?? Hodnocení: Generální štáb Ukrajiny včera oznámil, že okupanti RF připravili na novou útočnou operaci na Ukrajině 1800 tanků, 3950 obrněných vozidel, 2700 dělostřeleckých systémů, 810 víceraketových odpalovacích systémů, 400 stíhaček a 300 vrtulníků. Informaci přinesla Ukrajinská pravda. Ukrajinští představitelé odhadují, že ruské síly uvnitř země překonaly hranici 300 000 lidí. Nyní však zesílily obranné pozice UA, zejména v Doněcku, což potvrzuje mapa.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přijel včera na druhou cestu do zahraničí - do Bruselu, kde vystoupil na sumitu EU a rovněž před europoslanci. Žádal další vojenskou pomoc od spojenců, nutnou před zahájením velké vojenské operace Ruska. Vypadá to, že už je pozdě!!!
Usuzuji tak podle jednání mezi osmi vůdci na sumitu v Bruselu o dodávce zbraní Ukrajiny. Zelenskyj zde vyjmenoval seznamem zbraní, které Ukrajina neodkladně potřebuje. Rakouský kancléř a maďarský premiér však překvapivě prohlásili, že splnění žádosti je nemožné. Již napjaté vztahy mezi Kijevem a Budapešti to zřejmě ještě zhorší. Orbán totiž koncem ledna na setkání s novináři v Budapešti prohlásil, že nevěří ve vítězství Ukrajiny a domnívá se, že se postupně mění v nekontrolovanou zřícenina.

-Od: ??
Mapa Ukrajiny, 9.2.2023, 01:20 SEČ

Ukrajinská armáda (UA) - dělostřelecká obrana a pěchota
Ruská federace (RF) - útok

?? @front_ukrainian
05:29 SEČ
Ukrajinská armáda odrazila ruské útoky poblíž Stelmakhivky, Bilohorivka v Luhanské oblasti; Vyjimka, Fedorivka, Bachmut, Krásná Hora, Paraskoviyivka, Ivanivske, Chasiv Yar, Novokalynove, Vodjane, Pervomajske, Vesele, Krasnohorivka, Avdiyivka, Maryinka, Bohoyavlenka a Prechystivka z Doněcké oblasti a Novoandrizhivka z oblasti Generálního štábu Ukrajiny, Armádní oblast Záporoje říká v ranní zprávě.

?? @front_ukrainian
06:15 SEČ
⚡️Mezitím očití svědci v ?? Německu viděli dnes ráno konvoj vozidel s ?Leopardí tanky, které spěchají směrem na ??Ukrajinu.



-Od: ??
10:15 SEČ
Protiútok, odražení okupantů RF pomocí BTR-4 ??Ukrajinská armáda pracuje na odražení ?? Ruské armády v #Bakhmut



- Od: ??
12:30 SEČ
⚡️Zaútočilo ??ukrajinské dělostřelectvo, využívající vysokou přesnost ?? střeliva M982 Excalibur ?? proti ruskému systém protivzdušné obrany 9K331 Tor M1 nebo 9K332 Tor M2. Systém znatelně poškozen!



- Od: ??
12:49 SEČ
Rusko od začátku rozsáhlé invaze na Ukrajinu ztratilo až polovinu své tankové flotily.
Zdroj: CNN s odkazem na data poskytnutá monitorovací skupinou Oryx a jejím analytikem Jakubem Janovským.
Citace CNN: "Skupina tento týden uvedla, že ověřila 1000 zřetelných ztrát ruských tanků ve válce. Řekla, že dalších 544 ruských tanků bylo zajato ukrajinskými silami, 79 bylo poškozeno a 65 opuštěno."
Podrobnosti: Podle vojenského analytika Oryx Jakuba Janovského tyto statistiky zahrnují pouze ztráty, které se monitorovacímu týmu podařilo potvrdit. Odhaduje, že skutečný počet může být asi 2000 tanků.

- Od: ??
23:50 SEČ
Tzv. avizovaná okupanty velká ruská ofenziva začala v Luhanské oblasti. Je to fronta vojsk RF dlouhá přes sto kilometrů od okolí města Kreminna na jihu po okolí Kupjansku na severu.
Tuto oblast okupanti už jednou dobyli, ale Ukrajinci ji na podzim osvobodili.
Během dneška (9. února) zahájili Rusové útoky na sedm územních lokalit (správní jednotka označující město, vesnici nebo několik vesnic a jejich přilehlá území – pozn. red.) v Sumské oblasti. Došlo k 97 útokům. Objevily se zprávy o zraněných a poškozených budovách.
Podrobnosti: Na území Yunakivka bylo 10 úderů. Následkem minometného útoku na jednu z vesnic byl poškozen soukromý dům a zraněn místní obyvatel.
V Bilopillia hromada byly poškozeny tři soukromé domy kvůli minometnému útoku. Přístavba začala hořet.


Kvido 09-02-2023 15:27 1,319

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.