Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Insolvence, neobdržíte směšný úvěr!

PexaPexa Přidáno před 1 rokemfinance
Insolvence, neobdržíte směšný úvěr!

Kolega z práce má problém. Je v soudní insolvenci. Z toho důvodu prý nemůže získat půjčku na ojeté osobní auto Škoda Fabia 2019.


Soudní insolvence je vesměs pětiletý soudní proces dlužníkova úpadku, tedy neschopnosti splácet dluhy a způsob řešení. Lidé v tomto soudním režimu prý nemají nárok na finanční úvěr. Například na poskytnutí půjčky na zakoupení nového ani ojetého osobního automobilu.

V tomto případě chtěl dotyčný koupit vůz Škoda, vyrobený v roce 2016 za 209 000 Kč viz.: Škoda Octavia Fabia 219 Splátky by se pohybovaly od 663 Kč měsíčně. Dávám otázku, nejde zde o diskriminaci takového občana?

Cena uvedeného automobilu je malá a splátky skutečně směšně malé, přibližně v rozmezí 663 až 1 000 Kč měsíčně. Takovou částku přece dokáže splácet i člověk s malým příjmem! Navíc dotyčný pán potřebuje nutně automobil pro dojíždění do zaměstnání. Bez automobilu nemůže vykonávat svou práci. Půjde asi na úřad práce!!!

Přihlíželi zákonodárci, kteří stanovili podmínky insolvence, také k půjčkám pro automobily? Zřejmě na to nepamatovali. Mělo by tedy dojít k úpravě podmínek po insolvenci. Moc bych se za to přimlouval. Páni poslanci, kdo bude prevní a projedná tento problém?

Reprofoto: aaaauto.cz
Pexa 05-02-2023 07:53 1,228

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.