Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Energetická chudoba a bafuňáři!

KvidoKvido Přidáno před 2 letysociální
Energetická chudoba a bafuňáři!Energetická chudoba v posledních měsících sužuje občany České republiky (ČR), a to především nízkopříjmové domácnosti. Avšak z managementu ČEZ se stanou bafuňáři s milionovými odměnami, podobně jako ve sportu?
ČEZ svými výsledky hospodaření za říjen 2022 drtivě překonal odhady analytiků. Tento státní podnik s minoritní účastí soukromých firem razantně navyšuje výhled a zlepšuje indikaci pro dividendu vyplacenou v roce 2023. Provozní zisk, tzv EBITDA meziročně vzrostl o závratných119 % na 43,7 mld. Kč. 

A tak, považte, všichni členové představenstva této polostátní energetické společnosti ČEZ údajně v loňském roce splnili své úkoly na více než 100 procent. Podle managementu firmy mají tak nárok na plné odměny. Tak třeba generální ředitel Daniel Beneš tak dostane na odměnách celkem téměř 34,9 milionu korun. A to není všechno, další odměna na něj čeká od dceřiných firem. Vedení energetického gigantu ČEZ si rozdělí rekordní odměny 135 milionů korun. To je skutečně jako v Kocourkově!!!

Stanovila si skutečně, suita managementu ČEZ, ve svých platových podmínkách ultra luxusní stropy!!! 

Nejsem, věřte mi, zarytý socialista či komunista, ale také jako pravičákovi mi tohle skutečně vadí. Jsou takové odměny energetických zaměstanců v této době morální? Nejsou, jsou amorální! Už protože občané s menšími platy nemají mnohdy na měsíční úhrdu složenek za elektřinu! Přitom náklady na elektřinu se v dalším období má zvýšit o 60 i více procent.

Prostě, lidé platí v ČR za elektřinu vysoké náklady a šéfové ČEZu mají pobírat za to luxusní odměny? A vláda k tomu mlčí? Nedivím se, že se už u nás veřejně mluví o sociální chudobě. A dokonce o možnosti lidových nepokojů. Vláda Petra Fialy k tomu ale mlčí. 

Foto: nasepenize.cz

Kvido 30-05-2022 15:58 1,155

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.