Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Vláda romské uprchlíky nezvládá

PexaPexa Přidáno před 2 lety
Vláda romské uprchlíky nezvládá
Aktuální problém romských ukrajinských uprchlíků se v České republice (ČR) pořádně neřeší. Vláda sice pro celkovou situaci uprchlíků z Ukrajiny udělala hodně. Avšak co bude dál s běženci Romy, kteří přišli ze Zakarpatí a mají dokonce i maďarské občanství, to se zatím neví.

Nespokojení jsou hejtmani krajů, podle kterých nemá vláda jasný plán, co s lidmi bude dál. Zvláštní kapitolou je pak Praha, která se potýká s přívalem romských běženců.

Ve skupinách uprchlíků z Ukrajiny k nám momentálmě přicházejí také vyloženě ekonomičtí a sociální vyžírkové, včetně početných rodinných klanů, a to převážně ze Zakarpatí Ukrajiny, dosud válkou nedotčené oblasti. Někteří z nich mají dokonce i maďarské občanství.

Chyba, že jsou nyní v ČR, se stala už na hranicích. Tito lidé měli být vráceni Maďarsku!!!
Jsou negramotní, neumí ukrajinsky, ani rusky, neumí číst a psát, nemají ani základní hygienické návyky, než k nám přijeli neznali vůbec splachovací záchod. Usadili se na Wilsonovo nádraží v Praze, někteří také na nádraží v Brně. Tyto lidi jen čekají na sociální dávky. Vláda nechala pro ně postavit stanové městečko v Troji. To mnohé z nich nezajímá, čekají jen na finanční dávky.

Vláda P.Fialy je k těmto uprchlíkům velmi vstřícná. Utečenci obdrží finanční dávky, mají podle vlády nárok na ubytování. Dostávají rovněž SIM karty, cestovné, vstupné zdarma a další výhody. Přitom je jasné, že příjezd těchto běženců z Ukrajiny, případně Maďarská je organizován a řízen podvodnickými agenturami. Organizátoři berou za tuto službu od běženců větší peníze. Ministr vnitra Vít Rakušan ve spolupráci s maďarskými kolegy tohle již řeší, ale výsledek se zatím nedostavil.

Na Wilsonově nádraží bylo včera přibližně 260 uprchlíků z Ukrajiny, převážně Romů, což je zhruba polovina z počtu před týdnem.

Jestliže jde o občany s maďarským občanstvím, vláda konečně rozhodla, že na dávku nárok nemají. Tento nárok nemají ani ti z nich, kteří odmítli nabídnuté ubytování, či z něj odešli a vrátili se zpět na hlavní nádraží. Těmto lidem se sociální pracovníci snaží vysvětlit, že se musí vrátit zpět domů.

Není jasné, jak bude toto přesvědčování účinné. Vláda by měla v tomto případě postupovat razantněji, a jak bylo slibováno, připravit pro tyto Romy vlak a vyvézt je za hranice ČR.

Foto:
Pexa 25-05-2022 05:58 946

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.