Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Česko osmou nejvíce zasaženou zemí na světě

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Opět máme v ČR rekordní narůst pozitivně testovaných (včera 1.2.2022 přes 57 000) a bohužel také hospitalizovaných a zdravotníků mimo službu.
Přitom někteří politici a zdravotníci navrhují, že by se mělo skončit s plošným testováním. To je podle laického pohledu příliš předčasné! V této souvislosti mě "překvapil" doposud schopný a rozumný politik - 
Martin Kuba včerejším názorem na Twitteru:
"Po vyhodnoceni dnešních dat, bych navrhl ukončit plošné testování, zrušit omezení vstupů a většinu opatření. Pro řízení pandemie už nic nepřináší. Test už jen po indikaci lékaře. Vždy jsem byl pro zavedení opatření když bylo třeba, musí být ale funkční a trvat co nejkratší dobu."

Přitom poslanci jednají v Poslanecké sněmovně k dnešnímu dni (09:02:11) nepřetržitě již 23 hodin o pandemickém zákoně! K narůstajícímu počtu pozitivně testovaných ani slovo!?
Graduje předseda SPD Okamura, bohužel však pouze neustálým připomínáním, a bez omezení času. Tak
paralyzoval obstrukcemi úsilí vlády Petra Fialy prosadit prodloužení platnosti pandemického zákona do konce listopadu letošního roku.
Poslanci hnutí Tomia Okamury celou noc četli návrhy na rozšíření programu mimořádné schůze k pandemickému zákonu. Tvrdili, že pandemický zákon je vlastně pouze nouzový stav a nemá pro ČR žádný význam, proto jej nepodpoří. Žádný návrh však neprosadili. Až dnes po deváté hodině ráno byl program schůze schválen, ale stále není nic jasného...

Pokud by opozice uspěla, všechna protikoronavirová opatření v Česku by po 28. únoru padla. K jejich opětovnému zavedení by mohl znovu posloužit nouzový stav. Kvůli pokračujícím obstrukcím ve Sněmovně vláda oznámila, že dnešní jednání vlády se uskuteční na půdě dolní komory, nikoli ve Strakově akademii. K čemu ministři došli, mají oznámit dnes odpoledne na tiskové konferenci.
Co si máme myslet při současném nárůstu pandemie v ČR?
 
 
Kvido 02-02-2022 10:32 1,434

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.