Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Výborně, Nacher a Železný!

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Ve včerejších Událostech, komentářích České televize diskutovali první místopředseda poslaneckého klubu hnutí STAN Lukáš Vlček a místopředseda poslaneckého klubu hnutí ANO Patrik Nacher. Moderoval perfektně "na tělo" Jakub Železný.

Vůbec nesouhlasím s názorem na sociálních sítích, že moderátor Jakub Železný přehnaně vyostřil besedu proti respondentům Nacherovi a Vlčkovi. Ba právě naopak! Viděli jsme diskuzi jaká má být! Moderátor otázkami vůbec nepodlézal zejména Nacherovi a směroval na něj sprchu dobře myšlených a zvídavých otázek. Taková, prosím, má být profesionální práce novináře!

Rovněž spolubesedník Patrik Nacher se blýsknul pohotovou reakcí na otázky a trefnými odpověďmi. Prostě, nedovolil, aby jej nepříjmené otázky Jakuba Železného vyvedly tzv. z míry.

Zvlášť dynamická byla diskuze mezi Nacherem a Železným ve chvíli, když se moderátor dotazoval, co veledůležitého se opozice dozvěděla při nejdelším dotazování na vládu v historii Česka. Nemínil přitom ponížit právo opozice diskutovat. Chtěl prostě vědět, jestli to přineslo něco konkrétního. Nacher řekl, že je právem opozice ptát se. Proto se mu otázka Jakuba Železného jeví jako nadbytečná.

„Máte pocit, že vy jste pokládali nezbytečné dotazy a já když se vás ptám, co jste se dozvěděli, tak ten můj dotaz je zbytečný? Děkuji,“ vyjel ostřeji na Nachera moderátor Železný.

Politik Nacher, jako by byl připraven, vytasil na moderátora navazující otázku: „Tak já bych se zeptal, jestli jste se takhle ptal při minulém šestnáctihodinovém dotazování,“ vracel se Nacher k době, kdy bylo hnutí ANO ve vládě a muselo snášet otázky minulé opozice, tedy nynější vlády.

V podobném, silně konfrontačním duchu, se nesla i další část Událostí a komentářů na ČT. Je jen dobře, že jsme viděli tak otevřenou a přímou diskuzi, které přispěl svými odpověďmi bez servítků, také druhý diskutující Lukáš Vlček.

Video: ČT Události - komentáře 14.01.2022

Avšak na webu Bobošíková (ABJ - Aby bylo jasno), se okamžitě objevilo toto video s doplňujícím popisem:

"... v souvislosti s neuvěřitelným chováním moderátora Železného vůči poslanci Nacherovi v pořadu Události, komentáře (13. 1. 2022) opěr uvádíme loňskou reportáž o superschopnostech moderátora Železného."

Já se ptám: Co na to říkáte?

Video: ABJ

Titl.: reprofoto ČT

Kvido 14-01-2022 16:03 3,714

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.