Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Důvěra vládě, není zbytí

KvidoKvido Přidáno před 2 lety

Zítra, 12.01.2022, čeká Posleneckou sněmovnu hlasování o důvěře vlády. Kabinet P.Fialy, který vznikl díky slepence v koalic (přes reklamu za 89 miliónů), to nebude mít lehké. Hlasování zřejmě projde, není jiné cesty, hrozil by další chaos.


Podle doslechu od lidí v okolí mohu říct, že na novou vládu se nedívají moc přivětivě. Považují slepenec koalic totiž za jakýsi druh mafie, která se chtěla dostat k vládnutí. Také mně vadí, že např. předsedkyní Poslanecké sněmovny je paní Pekarová - Adamová, která zastupuje pidi stranu, navíc je jako politička prvňáčkem ve vrcholové politice. Takto se, myslím, politika nedělá! Její výrok, že Maďaři mají v nadcházejících parlamentních volbách vyhnat premiéra Orbána, je politickým přešlapem. Navíc, od začátečníka ve vyšší politice zní směšně!! Sněmovna má nyní 200člennou většinu 108 hlasů. K vyslovení důvěry jí tak stačí hlasy nadpoloviční většiny přítomných poslanců. Přitom při hlasování o nedůvěře musí navrhovatelé získat nejméně 101 hlasů. Očekávají se různé obstrukce opozice (Schilerová, Okamura...), ale to nebude nic platné. Musíme se smířit s realitou a vládě více pomáhat, než kritizovat. Doba, vzhledem k pandemii, kritické situaci v energetice a dalších oborech je složitá!
Kvido 11-01-2022 15:38 987