Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Petardy jen někde

PexaPexa Přidáno před 2 lety

Již od 1. prosince 2020 platí v Praze vyhláška k používání volně prodejných pyrotechnických výrobků. Zákaz platí i pro Silvestra a Nový rok. Takže toto omezení je aktuální i letos.


Volně prodejná, tzv. zábavní pyrotechnika, jako petardy a další rachejtle, se letos na většině území Prahy opět odpalovat nesmí. Jde např. o parky a přírodní rezervace, ale i historické centru, ale také na náplavkách, v parcích nebo v blízkosti nemocnic a sociálních zařízení, kde nadále platí zákaz používání pyrotechniky. Nedodržení nařízení bude pokutováno za asistence polici v částce do 100 tisíc korun. Opatření neplatí pro profesionální pyrotechniku.

Bez tradičních novoročních ohňostrojů budou letos ve většině měst v celé republice. Například Brno, Ostrava a Olomouc program s ohňostroji zrušily na náměstích kvůli covidu a setkávání velkého množství lidí. Ohňostroje show nebudou také v Plzni nebo Jihlavě.

Pátral jsem na netu, kde je nějaká info k zákazu, který platí k používání pyrotechniky pro občany měst. Určitě každý známe ty nepřetržité salvy dělbuchů od amatérských pyrotechniků. Trvají po půlnoci nejméně hodinu! K tomu se radnice nevyjadřují a nic nesděluji, či to máme povoleno?

Reprofoto Twitter, premiér ČR P.Fiala k Silvestru a Novému roku.

Foto titl.: pribram.cz

Pexa 31-12-2021 10:18 1,150

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.