Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Fiala si Lipavského vytrucoval

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Vláda bude jmenována 17.12.2021, protože prezident Zeman nakonec otočil v případě postu Lipavského. Toho si Fiala doslova vytrucoval.
A to není dobrá zpráva pro budoucnost. Ukázalo se, že nový premiér Fiala je příliš ve vleku své koalice. Bál se dát za pravdu prezidentovi v případě Lipavského, jako slabého ministerského nováčka, navíc nápadně orientovaného na Západ. A tak trucoval, že vyžaduje vládu jak ji navrhl, což lze považovat za ignorování předložených faktů. Mnohé politiky tím Fiala zklamal (proti byli i lidé z řad koalice), protože nebyl konstruktívní! Na jeho místě by jiní politici jednali pružněji, což se v minulosti v podobných případech hodněkrát odehrálo. Fiala tudíž naprosto ignoroval rozumné důvody prezidenta Zemana, který nesouhlasil s nominací Lipavského. Pomineme-li nízkou kvalifikaci adepta, bylo to hlavně pro jedostranně zaujaté pozice Lipavského k Izraeli, V4 a další důvody. Fiala si nenechal, bohužel, v této záležitosti poradit a sám tak popřel to, co říká, že chce prosazovat kompromis a lidi nerozdělovat. Tohle není dobrý čin pro jeho nastávající vládnutí. Velkou roli zřejmě sehráli jeho koaliční partneři, rovněž svoji neústupností a několikerým prohlašováním, že poženou prezidenta Zemana před Ústavní soud, když Lipavského nejmenuje. Pan prezident Zeman v této věci nakonec překvapivě ustoupil a vladu bude jmenovat 17. prosince 1989. Tím ovšem hodně svých příznivců zklamal. Omluvá ho okolnost, že náš stát se aktuálně nalézá ve velmi svízelné situaci vzhledem k pandemii a energetické situaci; je tedy nutné vytvoření nové vlády.
Kvido 14-12-2021 09:15 1,196