Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak to je s Babišem?

KvidoKvido Přidáno před 3 letyz domova
Jak to je s Babišem?Otázka v titulku je nezodpovězená už přes 6 let. Každý zřejmě ví, že mám na mysli vlastnictví Agrofertu, které současný premiér Andrej Babiš rezolutně odmítá.
Jádrem pudla tzv. kauzy Čapí hnízdo je ona tahanice o stejně jmenovanou farmu. Původně patřila Babišovu holdingu Agrofert, v prosinci 2007 se přeměnila na akciovou společnost s akciemi na majitele a později získala evropskou dotaci v programu pro malé a střední podniky. A to mělo poškodit český stát, potažmo daňového poplatníka.
Babiš tvrdí, že není vlastníkem farmy Čapí hnízdo, avšak odporuje si okatě tím, že od Agrofertu stále pobírá "menší" peníze. V loňském roce údajně něco přes 142 miliónů českých korun!
O návrhu na podání obžaloby na premiéra Andreje Babiše (ANO) v kauze Čapího hnízda musí dozorový státní zástupce Jaroslav Šaroch rozhodnout do 31. srpna. Uvedly to v pondělí Seznam Zprávy, podle kterých mu termín stanovilo pražské vrchní státní zastupitelství. Lhůta se ale ještě může změnit, pokud by obvinění doplňovali do trestního spisu nové důkazy.
Myslím, že by bylo záhodno po 6 letech tuto frašku s Čapím hnízdem ukončit. Tedy, pan Babiš, vyložit karty na stůl a dozorující soudce pan Šaroch konat. Měl by to nakopnou nový nejvyšší státní zástupce! Ostuda České republiky ve světě je z toho již obrovská! A Evropská unie vyhrožuje, že jako stát přijdeme o evropskou dotaci 180 miliard, pokud kazu Čapí hznízdo nevyřešíme!!!
Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/capi-hnizdo-babis-nevtipil_2107191316_pj
Kvido 19-07-2021 13:50 1,507