Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Útoky na Okamurovu SPD mohou mít "Babiš efekt"

J
Jan Pravda Přidáno před 4 lety
Útoky na Okamurovu SPD mohou mít "Babiš efekt"Podle vývoje událostí kolem parlamentní strany SPD mám dojem, že začal frontální útok na tuto parlamentní stranu. Po smazání facebookového kanálu Tomia Okamury nyní lokální médium Příbram.cz "nedopatřením" zapomnělo vyjmenovat kandidáta SPD ve volbách. Je to kontraproduktivní snaha, lidé u voleb vyvažují tlaky. Výsledkem může být "Babiš efekt", tedy vítězství SPD o dvě délky ve volbách.

O Tomiu Okamurovi si mohu myslet to, co chci. Mohu s ním nesouhlasit, mohu se hlásit ke každému jeho slovu. V demokracii mohu svůj názor zveřejnit s tím, že může zaujmout nebo se také mohu hezky znemožnit.

Okamura je na tom stejně. Může voličům sdělovat své názory kterými může zaujmout nebo si taky"vykoledovat" své příští nezvolení. Nic míň, nic víc. tak to v demokracii chodí. Pro mě jeden z politiků, kteří za posledních 30 let vstoupili na politickou scénu, který je jako poslanec chráněn poslaneckou imunitou.

O tom, zda jsou jeho názory trestné či nikoliv tady máme instituce v podobě justice, policie a státního zastupitelství. Nebo také tajné služby. Soused Pepa či Pepa z vlivné neziskovky nebo Pepa z vedení sociální sítě nemají zákonné kompetence k tomu, aby Okamuru a jeho politickou stanu prohlásili za extrémistu. Na to máme ústavou definované instituce právního státu.

Pokud někdo smaže kanál poslance na youtube, tak se jinak jedná o projev cenzury a porušení svobody slova hodného bolševiků 50. let či nacistů. A že se youtube odhodlal k tomuto "zásahu" ... Jen využil možnost se předvést, zaujmout nebo se totálně shodit. Podle mě zmíněným krokem může zaujmout jen nácky či zaryté bolševiky 50. let. Demokraté protestují.

Mlčení znamená souhlas. Pokud politikové či média k smazání Okamury mlčí, platí pro ně pravidlo "Mají, co chtěli". Nesmí se divit, že jednou přijdou na řadu i oni a někdo je "smaže". Kladu otázky. Proč nenechali Okamurovi možnost se znemožnit? Proč s něj dělají mučedníka?

Zdá se, že smazání Okamurova kanálu na Youtube bylo jen počátkem útoku na SPD. Jak vidíte na obrázku k článku, lokální médium Příbram.cz "nedopatřením" nezmiňuje kandidáta SPD ve volbách do senátu.

Tak nějak si pamatuji rozhovor z filozofem před dvaceti lety. Týkal se toho, že občané při volbách nevědomky vyvažují. Že platí pravidlo, pokud někdo v politice vychyluje rovnováhu, lidé vyvinou instinktivně adekvátní protitlak. Povídání to bylo dlouhé, bylo to nejedno pivo v hospodě.

Při pohledu na všechny volby, které po rozhovoru proběhly konstatuji, že filozof měl pravdu. Mnoho let probíhá tažení proti Babišovi. Výsledek? "Babiš efekt" Lidé vyvažují, vůdce a jeho ANO má stabilní podporu přes 30%. Tedy vítězství o dvě délky za druhým ve volbách.

Tak mě napadá otázka: Kdo v pozadí politiky chce, aby Okamura se svou SPD vyhrál volby?

Jan Pravda 29-07-2020 13:53 1,392

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.