Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Rohlíky z řetězců jako nedopečené

K
Kvido Posted 5 years ago
Rohlíky z řetězců jako nedopečenéJak jste spokojení s pečivem z obchodních řetězců? Já mám nedobré zkušenosti s rohlíky i houskami - jsou většinou totálně nedopečené. Tedy, velmi bílé, nic křupajicího jako od samostatných pekařů.
Dlouhodobě prodává většina obchodních řetězců uvnitř úplně nedopečené pečivo. Takové pečivo vyhlíží bílou nezdravou barvou. Lékaři vám řeknou, že škodí zdraví, lépe jej nejíst. Jsou to téměř všechny druhy, např. bagety, bulky, či housky.
Prostě, jde o ečivo ze zmraženého polotovaru! Dokonce jsem slyšel, že polotovar těsta pro takové pečivo dováží řetězce letadlem z Německa (neoveřeno), což je alarmující. Je to v rozporu s tvrzením, že politici a vláda tlačí na obchodníky, aby nakupovali převážně české výrobky potravin.
K těm bílým rohlíkům. Radil bych řetězcům, aby měli u své pekárny kvalifikované pracovníky. Mají tam, jak jsem se doslech, většinou samé chvilkové brigádníky!
Četl jsem na internetu: Klatovský deník
"...nám markety rozpékají pečivo z Polska a přitom máme na Klatovsko svoje pekárny. Manažéři z řetězců si pěkně mnou ruce, jak do regionu vozí pečivo bůh ví odkud a pěkně na tom vydělávají. Na všem je nejhorší, že tuto hru občané hrají. Kdyby se jim na vykašlali, tak to by se řetězce divili".
"...Proč si kupovat nějaké zmrazené,které sice teplé voní a chutná,ale po schladnutí ztvrdne a nedá se jíst.Proč podporovat něčí byznys?Je to dobře,že to musí být označené".
Foto titl.: pekarnomanie.cz
Kvido June 06 2020 2,471

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.