Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

17.04.2024+ Ukrajina, válka 🔊

FrybordFrybord Přidáno před 13 dnyválka
17.04.2024+ Ukrajina, válka 🔊Válka na území Ukrajiny dne 17.04.2024 +



UKRAJINA



Od: 🇺🇦 livemap.com
17.04.2024, 02:10, SEČ


Útok UA.

POSTUP:
17.4.2024, SEČ 04:22 - Velmi silné výbuchy po údajně raketovém útoku na letiště Džankoj na okupovaném Krymu. Ověřujeme, má to být útok UA.
17.4.2024, SEČ 07:15 - 9 lidí zabito, 20 zraněno v důsledku ruských raketových útoků v 🇺🇦 Černihiv dnes ráno.
17.4.2024, SEČ 10:33 - Ukrajinská vojenská rozvědka tvrdí, že zničila vrtulník Mi-8 v Samaře.

HODNOCENÍ : I když stále visí nad 🇺🇦 Ukrajinou staršák nedostatku munice a dělostřelecké ochrany, Ukrajinci se nevzdávají! Ze včerejška na dnešek je hlášeno několk významných úspěchu Ukrajinské armády (UA)!!!
Ukrajinská armáda měla ze včerejška na dnešej 50 bojových střetnutí s ruskými silami v blízkosti Terny, Torske, Hryhorivka v Doněcké oblasti a Serebrjanské lesy v Luhanské oblasti, Verchnokamyanske, Vyyimka, Bilohorivka, Chasiv Yar, Ivanivske, Klischiyivka v Doněcké oblasti, Ocheretyne, Novokalynove, Berdychi Doněcké oblasti, Krasnohorivka, Novomykhaylivka z Doněcké oblasti, Staromajorske z Doněcké oblasti a Robotyne ze Záporožské oblasti, Krynky z Chersonské oblasti, - říká zpráva generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny

17.4.2024, SEČ 04:22
💥💥 Vojenské letiště v Ruskem okupovaném Dzhankoy bylo napadeno, na letišti došlo k silnému požáru s detonací. Má to být specializovaný úder 🇺🇦 UA. Okolonosti ověřujeme.
Na letišti dislokuje 39. vrtulníkový pluk 27. smíšeného leteckého oddílu 4. velitelství letectva a PVO Jižního vojenského okruhu, tři letecké letky.



17.4.2024, SEČ 08:22
💥💥 Špatné ráno v Černihovské oblasti 🇺🇦 Ukrajiny!!! Nepřítel, okupant z RF, zahájil tři raketové údery téměř ve středu města.
V Černihivu jsou zatím známí 4 mrtví, hlásí novináři z města, které je dnes pod palbou Rusů.
Záchranáři a zdravotníci nyní pracují.
❗️Dárce krve je v Černigově naléhavě potřeba!!!
Je hlášeno nejméně 9 mrtvých a více než 20 zraněných ... Důkaz, že Rusko je stále teroristický stát. Stále zabíjí civilisty, což není dovoleno. Putin půjde před mezinárodní trestní soud!


🤬Hrůzné záběry z černihovské nemocnice během útoku ruských zabijáků!


Kameny proti dronům nejsou příliš účinnou taktikou, vysvětluje ruským okupantům po svém rota úderného leteckého komplexu 47. brigády.


Od: wsj.com
🇺🇸 Americký prezident Biden uvedl, že z financování Ukrajiny a Izraele budou mít prospěch americké společnosti.
"V případě, že Kongres USA se rozhodne dát novou vojenskou pomoc Ukrajině a Izraeli, nevypíšeme prázdné šeky. Pošleme zbraně z našich vlastních zásob a poté použijeme peníze přidělené Kongresem na doplnění těchto zásob jejich nákupem od amerických dodavatelů. To zahrnuje systémy Patriot vyráběné v Arizoně, střely Javelin vyráběné v Alabamě a dělostřelecké granáty vyráběné v Pensylvánii, Ohiu a Texasu. Investujeme do americké průmyslové základny, nakupujeme americké zboží vyrobené americkými dělníky, podporujeme pracovní místa v téměř 40 státech a posilujeme vlastní národní bezpečnost. Pomůžeme našim přátelům a zároveň pomůžeme sami sobě," řekl americký prezident v rozhovoru pro The Wall Street Journal.
Příloha WSJ:
Může to být letos rok, kdy Rusko dosáhne významných územních zisků ve válce proti Ukrajině. Pokud se tak stane, velkou část viny nesou USA. Kongresové boje o rozšíření pomoci Kyjevu způsobily, že Ukrajina zoufale chybí základní zásoby, zejména dělostřelecké granáty. Ruské jednotky využily své masivní dělostřelecké převahy, aby změkčily obranné pozice Ukrajiny a následně proti nim spustily vlny pozemních jednotek. Tlak na více než 600 mil východní frontě zesiluje a letos v létě je možný ruský průlom.


19.4.2024, SEČ 07:12
Vojenská zpravodajská služba Ukrajiny (GUR) spolu s letectvem ukázaly záběry bojových prací na ruském Tu-22M3.
Letoun Tu-22MZ byl sestřelen ve vzdálenosti asi 300 kilometrů od Ukrajiny stejnými prostředky, které byly dříve použity k sestřelení ruského letounu dálkového radarového detekce a řízení A-50.
Po zásahu letadla mohl bombardér letět do Stavropolské oblasti, kde spadl a zřítil se. Jde o první úspěšné zničení strategického bombardéru ve vzduchu během bojového letu.

Celkem bylo zničeno (19.4.2024) 15 raket, 14 UAV a bombardér TU-22M3.
Nepřítel použil 36 prostředků vzdušného útoku – 22 raket různých typů a 14 útočných dronů.
❗️Poprvé byl zničen strategický bombardér dlouhého doletu Tu-22M3, nosič řízených střel Kh-22, který ruští teroristé používají k útokům na mírumilovná ukrajinská města.
Při dnešním útoku byly poprvé zničeny rovněž dvě takové střely.




Frybord 17-04-2024 13:10 313

Politika - související články

2 komentáře

Napsat komentář

G
  • Frybord
    Frybord
    Kamarádi, to je opravdu déletrvající HNUS!!! Západ se "jen" dívá??? Už mě to štve!
    Vy ostatní také mlčíte!
    Odpovědět - 17-04-2024 14:30:44
    • Kvido
      Kvido
      Já teda nemlčím určitě. Píšu zde články k Ukrajině. A souhlas s názorem, že je to hnus. Hlavně ta slabá zbrojařská podpora Ukrajině ze Západu v současné době!
      Odpovědět - 18-04-2024 11:27:53