Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Užitečný comeback Paroubka

KvidoKvido Přidáno před 22 dnypolitika
Užitečný comeback ParoubkaExpremiér Jiří Paroubek je, ať chceme či ne, významnou osobností politiky v Česku. Bylo by nešťastné, kdyby tuto referenci zcela zahodil. Nestane se tak! Stal se předsedou ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie, kandiduje na europoslance.


Bývalý premiér a předseda ČSSD J.Paroubek se tudíž vrací opět do politiky plnou sílou. Ty tam jsou některé jeho chyby. Třeba, když ČSSD pod jeho vedením, vyhrála v roce 2010 parlamentní volby a nebyla schopna sestavit vládu, Paroubek frajersky z funkce předsedy ČSSD na vlastní žádost odstoupil (?!).

Poté bylo hodně těch,kteří mu předpovídali krach v politice. Nedošlo k tomu, dále politicky působil. Jmenuji nejvýznamnější činnost strany LEV 21 - národní socialisté, v níž byl předsedou. Ke dni 30. listopadu 2014 však rezignoval na post předsedy strany LEV 21. Odůvodnil to tím, že se rozhodl odejít z politiky, aby se mohl věnovat své rodině, podnikatelským činnostem, akademické činnosti a dalším veřejně-prospěšným činnostem. V roce 2016 z této strany vystoupil a strana bohužel ukončila činnost.

Rovněž ČSSD se pak rozpadla na několik frakcí. Někteří kritizovali Paroubkovu práci, jiní Paroubka hájili. K zajímavým excesům přispěl v této politické éře tehdy nástupnický předseda Bohuslav Sobotka, který se vyjádřili proti Paroubkovu přijetí zpět do ČSSD. Načež Pražský krajský výbor strany 19. června 2017 přijetí Paroubka zamítl.

Odstupující předseda se poté příliš v politice neangažoval. Napsal tři knihy, v nichž mj. sdělil, se kterými světovými politiky jednal, když sondoval jejich názory a plány do budoucna.

Nyní má možnost mnohé ze svých zkušeností zúročit. V únoru 2024 se totiž stal členem strany ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie a byl nominován na jejího nového předsedu. Stranu pod vedením Jiřího Paroubka podpořil bývalý prezident Miloš Zeman, který její členy označil za "dědice kdysi velké strany".

V letošních volbách do Evropského parlamentu kandiduje Paroubek jako lídr ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie. Vyplynulo to rovněž v pořadu Československé televize Politické spektrum, Volby do evropského parlamentu 2024 v sobotu 6.4.2024, které moderoval Přemysl Čech.

Stejně jako kandidáti - Hynek Blaško (ALIANCE ZA NEZÁVISLOST ČR – proti přijetí eura) — Hana Janišová (Demokratická strana zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT) také J.Paroubek informoval o svých názorech a snažení s nimiž do voleb půjde.

Sdělil např. svůj pohled na válku Ukrajina - Rusko. Podle něj by mělo dojít k příměří "držet se linie příměří, která by vznikla a začít jednat, aby se přišlo k nějakému udržitelnému mírovému řešení".

Paroubek řekl, že se mu líbil plán Elona Muska, který předpokládal rovněž takový postup s tím, že po určité době dojde na Ukrajině k referendu mezi ukrajinskými a ruskými obyvateli. "Tak, aby se tito lidé sami rozhodli, kam chtějí patřit," zdůraznil Paroubek.

K domácím problémům mj. řekl: "Chtěli bychom co nejrychleji skoncovat s požadavkem zrušení výroby automobilů na spalovací motory. A k problematice tzv. povolenek sdělil, že by měly být zrušeny, neboť k ničemu dobrému neslouží, pouze k velkému kšeftu. Zvyšují ceny potravin a snižuji efektivitu českého hospodářství.

Aktualizováno: 15.4.2024



Kvido 07-04-2024 11:39 623

Politika - související články

5 komentářů

Napsat komentář

G
  • Frybord
    Frybord
    Kdo není zaujatý jistě bere to, že buldozer Paroubek se v domácí o světřové politice, a také ekonomice vyzná. Může, pokud bude zvolen do Eparlamentu, prospěšné záležitosti pro ČR fundovaně prosazovat.
    Odpovědět - 08-04-2024 14:46:05
    • A
      Hlučiňák
      Chlapi, už se probuďte a važte si schopné lidi v Česku!
      Buldozer dobře ví, Jak to bylo za Husáka. Sice poloteror, ale špatě se nežilo.... Proč se rodilo hodně dítek? Husák šel na to chytře!!! Byly novomanželské půjčky s téměř nulovým navýšením. Kromě toho za každé děcko se odečítaly měsíčně 2 tisíce.
      No a ti Husákovi papaláši? Zase jich nebylo tak hodně jako dnes političtí trafikanti HODNĚ STRAN. Vilu v lese si tak nechal postavit ostravský vedoucí tajemník KSČ Mamula. A prý Brumek si nechal vyasfaltovat cestu na chatu...
      Ale kolik máme bafuňářů dnes!!! Vláda 14!!! Parlament 200!!! Senát 8O!!! Na obrazovce to můžete vidět, máme tucty "generálních ředitelů společností" a "prezidentů"....
      Prezidenti svazů průmyslu a další. Pokud to spočtete je to horentní suma peněz pro lidi přilepených na státní rozpočet!!!!!
      Buldozer to zná a vidí. Chce vidět ti nynější politici ne. Tak jsem zvědav na tu estrádu buldozera!!!
      Odpovědět - 08-04-2024 15:34:29
      • A
        V.Kedroň
        No nevím! Miloš Zeman mu kampaň asi zaplatí, bude to ale stejně nulovka, pak už jen zbývá propadliště dějin a oba z politiky zmizí, posrali toho dost.
        Odpovědět - 09-04-2024 09:56:56
        • Frybord
          Frybord
          Velice zjednodušený pohled!
          Odpovědět - 09-04-2024 15:07:30
      • A
        Vavrečka
        Bývalý premiér Paroubek může návratem do vyšší politiky Česku hodně pomoci v Evropském parlamentu, nepochybně!
        Odpovědět - 10-04-2024 09:19:20