Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Rusko je podivně jiné

KvidoKvido Přidáno před 3 letysvět
Rusko je podivně jinéO světovou politiku se příliš nezajímám, až na koronavirus. V posledních měsících jsem však velmi zaskočen situací v Rusku. Resp. chomoutu, do kterého se Rusko dostalo roli prezidenta Putina.
Před několika měsící začaly v Rusku demonstrace různého zaměření, většinou proti dosavadnímu "na věky" prezidentovi Putinovi. Po oédstranění politzika Němcova, nastala kauza Navalnyj, která zatím vyšuměla.
Když se podíváte třeba na ruské https://tass.ru/, nedozvíte se vůbec, kde Navalnyj v aktuálních dnech vůbec pobývá a jak se mu daří... Zadal jsem na stránkách TASSu jméno Navalného. Dlouhé načítání ve vyhledávači, a nic se mně nezobrazilo...
V Rusku se, jakoby kolo dějin vrátilo o 50 let zpět. Tam mně to připadá: Kde jsou ti příjemní a laskaví Rusové, jak jsem je poznal před 30 roky? Kdo je tak změnil, že jsou nyní zarputilí a zlostní se vůbec s Čechy bavit? Kdo to způsobil?
Myslím, že současnou situaci v Rusku dobře pojmenoval americký prezident Beiden, když prohlásil něco o "zabijákovi" v čele ruské vlády. Něco na tom bude. A může si za to prezident Putin sám. Jeho způsob vlády je skutečně podivný a dělá z Ruska podivnou zemi, kde je stále málo pravdy a svobody.
Zřejmě nejvěrohodnější informace z Ruska přináší https://www.themoscowtimes.com/2021/02/28/they-will-break-you-inside-navalnys-notorious-new-prison-home-a73099. Ale také poměrně s velkým zpožděním!
Poslední informaci, kterou se mně podařilo dohledat, je článek od Pjotr Sauer, a to pouze z 28. února 2021. Informuje o tom, že Navalnyj je ve vězeňské kolonii v oblasti Vladimir, tři hodiny mimo Moskvu, kde stráví příštích dva a půl roku.
Jde údajně o nejpřísnější psychologické vězení v Rusku. Ve vězení je pravděpodobné, že se Navalny ocitne izolovaný od ostatních vězňů. Zakazují ostatním vězňům mluvit navzájem. Chtějí, abyste se cítili sami a to vše je určeno k tomu, aby tak vězně psychicky vyčerpali.
Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 20-03-2021 11:00 1,566

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.