Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ke zvýšení zájmu o očkování proti covidu

J
Jan Pravda Přidáno před 3 letykoronavirus
Ke zvýšení zájmu o očkování proti coviduNechuť relativně dobře vzdělaných Čechů k očkování proti kovidu je všeobecně známa, očkovat se chce nechat méně než 50% populace. Podle mě ji má zlomit zveřejňování případů, kdy se mimo pořadí nechají naočkovat prominenti a "lepší lidé", chcete-li vrchnost. Něco jako že když se o očkování perou papaláši, tak se nechám také očkovat.

V pravidelných intervalech informují média o tom, že nějaký papaláš se nechal přednostně očkovat proti Covidu-19. Nejdřív se zamyslím, jak se k tomu dostala média. Jsou jen dvě možnosti. Na daném místě byl novinář, který se chtěl nechat přednostně naočkovat. Nebo novinář dostal udání uvědomělého občana - elfa. Třetí možnosti, že investigativní novinář v úkrytu, aby nebyl zpozorován, trpělivě číhal na eventuálního papaláše, který se jde tajně očkovat mimo pořadí, jednoduše nevěřím.

Popravdě řečeno nevěřím na náhodu, že předbíhající novinář narazil na předbíhajícího lepšího člověka. Z toho logicky vyplývá, že redakce dostala udání. Z historie víme, že byli udavači gestapa, udavači STB. V době politicky korektního vyjadřování se udavači pokusili o zlepšení vnímání svého udavačství a začali si říkat elfové. Z mého pohledu přepíšeme učebnice do politicky korektního jazyka. I dříve udávali elfové, tedy elfové gestapa nebo elfové STB.

Čas od času zveřejní média informaci o tom, že mezi zdravotníky je nezájem o očkování proti covidu . K vysvětlení faktu se používají slova s negativním vyzněním, jako dezinformace nebo fakenews. Jednoznačný termín pravda či lež nezazní.

Formulace použité k vyvrácení informací sociálních sítí o zhoršení zdravotního stavu očkovaných lékařů Fakultní nemocnice Motol nevyvrací možné rekce na očkování, ohrazuje se výhradně proti zhoršení zdravotního stavu. Mediálně gramotný jedinec tedy čte, že někteří lékaři po očkování mohli mít reakci na očkování a skončit na JIP. Ne jako pacienti, ale jako službu konající personál.

Podobně jako zdravotníci také vyčkávám. Nemám pocit, že média úplně a pravdivě informují o nežádoucích účincích vakcíny. Strach ve mě vzbuzuje, že vakcína se očkuje v režimu nouzového použití a výrobce vakcíny se zbavil právní odpovědnosti za nežádoucí účinky. Docela chápu zdravotníky, kteří se obávají ze stejného důvodu. Domnívám se, že nouzové použití vakcíny není běžné očkování ale pokračování testů vakcíny v masovém měřítku. Žádné desinformace, žádné fakenews, žádná propaganda Putina. Jen obyčejný strach. Ruku na srdce, nežádoucích následků se bojí i výrobce.

Docela rozumím argumentům, že ti, co prodělali Covid-19 mají protilátky a očkování nepotřebují. A ve zdravotnictví prokazatelně prodělalo kovid docela dost lidí. Troufnu si tvrdit, že infekce SARS-CoV-2 nějakým způsobem proběhla u většiny zdravotníků. Očkování této skupiny je z mého pohledu jen sázka na jistotu.

Nakonec se vrátím k titulku. Nechci se chovat jako stádo, které napodobuje elitu státu, chcete-li papaláše poté, co o tom informují média. Neříkám, že se nenechám očkovat. Rozhodnutí odložím do doby, kdy budou známy dlouhodobé účinky vakcíny. A po jejich zveřejnění se poradím se svým lékařem. Mám pocit, že vše kolem infekce SARS-CoV-2 je ruská ruleta.

Jan Pravda 24-01-2021 13:34 1,762

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.