Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Pirát Bartoš si koleduje o výprask voličů

J
Jan Pravda Přidáno před 3 letyz domova
Pirát Bartoš si koleduje o výprask voličůDo voleb zbývá ještě hodně času, nicméně šéf pirátů Ivan Bartoš už porcuje medvěda. Je si natolik jistý, cítí se budoucím premiérem ČR a tak chce po prezidentovi vyjádření, zda bude premiérem vítěz voleb nebo ten, kdo nabídne většinu 101 hlasů.

V Čechách se říká, nedráždi hada bosou nohou. Tímto pravidlem se neřídí pirát Bartoš, který se vidí vítězem parlamentních voleb, jenž mají proběhnout 8. a 9. října 2021. Náčelník pirátů se jeví jako opilý mocí. Mocí, kterou předvídají průzkumy.

Na přelomu roku 2020/21 dává šéf Pirátů Ivan Bartoš rozhovory, jako by už byl premiér. Nejnověji se veřejně ptá prezidenta Zemana, koho pověří sestavením vlády. Toto sebejisté chování ovšem voliči nemají rádi a mohou Piráty tvrdě potrestat. Pýchu předchází pád. V Praze jsem mnohokrát slyšel, že podruhé to pirátům takzvaně nehodí. V Praze, která volí piráty ze všech regionů Česka nejvíc.

Nevím proč, ale favorité předvolebních průzkumů dostanou u voleb pravidelně o 5-10 % méně nebo více podle toho, zda jsou oblíbenci médií či naopak. Mediální prezentace Bartoše může mít přesně opačný efekt, než jaký Ivan očekává. Voliči to takzvaně hodí někomu jinému. Jinými slovy, šéf pirátů Ivan Bartoš si koleduje o výprask od voličů.

Bartoš dlouhodobě hovoří o snížení daní a přitom při posledním snížení daní hlasoval proti nižším daním. Svého času to trefně vystihl Mirek Topolánek, který poté, co vyhrál volby a stal se premiérem na rovinu řekl, že snad voliči si nemyslí, že po volbách ODS splní předvolební sliby. Zkušení voliči tedy nečekají od politiků nic jiného, než podrazy a otevřený výsměch do očí.

Jan Pravda 09-01-2021 21:28 2,322

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • Kvido
    Kvido
    Moje řeč. Bartoš to přeháni. Na Twitteru jsem napsal, že mu to hrabe. Nejsem asi daleko od reálu.
    Odpovědět - 10-01-2021 17:18:47