Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Také Romové se vracejí z Velké Británie...

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Také Romové se vracejí z Velké Británie...Jak 16. dubna 2020 potvrdil ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček v ROMEA TV, kvůli obavám z nákazy onemocněním COVID-19 se také Romové, žijící v Anglii, vracejí zpět domů.
Potvrdil to rovněž Petr Torák, který na romea.cz uvádí, že "Situace ve Velké Británii se zhoršuje, desítky Romů se vrací do Čech... Jedni z mála, kdo tu v Peterborough nosí roušky, jsou čeští a slovenští Romové. Žije tu přes šest tisíc Romů, desítky z nich už se vrátily do Čech i na Slovensko a další je budou následovat...".
Již 5.4.2020, a to v 7,30 hod., Radio Ostrava uvedlo zprávu, že do naší vlasti se na náklady našeho státu vrací 250 našich Romských občanů z Velké Británie. Na náklady státu jim bude také zajištěno i ubytování, které tady pochopitelně již nemají.
V této těžké době boje proti koronaviru, kdy naše vlast daleko lépe zvládá pandemii koronaviru než Anglie, se rozhodli, za cenu ztráty nesrovnatelně vyššího sociálního zabezpečení v Anglii, oproti našemu - ulevit těžce zkoušenému anglickému zdravotnictví. Vrátit se do naší vlasti a obohatit nás o svoji kulturu. Jinými slovy musíme počítat s dalším úbytkem např. sociálních dávek a jiných poplatků, např. ve zdravotnictví.
Kvido 21-04-2020 13:23 1,908

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.