Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Dohady o placení pronájmů za trvání koronaviru

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Dohady o placení pronájmů za trvání koronaviruNěkolik médií vydalo jobovku, že vláda umožní kvůli problémum s koronavirusem nájemcům bydlet zadarma přes rok. Vzniklý dluh by mohli uhradit až ke koncem května 2021. Tato inbformace není přesná a úplná.
Ano, zmíněný vládní návrhu legislativních opatření chce chránit nájemníky, aby je pronajímatel nemohl z bytu vyhodit pro neplacení nájemného, a to v termínu do května roku 2021. Ale pozor! To však neznamená, že by nájemník mohl bydlet zadarmo více jak rok, jak by to mohl někdo pochopit!
V kegislativním návrhu je totiž zdůrazněna povinnost nájemce, doložit pronajímateli hodnověrným způsobem, že nemá dostatečné příjmy z důvodů krizových opatření spojených s výskytem koronaviru. A jestliže nájemce neprodleně a bez zbytečného odkladu nedoloží pronajímateli absenci příjmů, ochranné opatření se na něj nevztahují.
Někteří nepoučení se domnívají, že procento nájemníků, kteří toto vládní opatření vychytrale využijí může tak být vysoké. Názor to je zavádějicí. Zapomíná na okolnost, že mnozí nájemci využívají běžně, a celoročně, ještě Příspěvek na bydlení, který jejich možnosti pro využití vládního opatření podstatně sníží. Kromě toho nájemce dále musí hradit náklady na elektřinu a plyn!
Takže mnozí nájemci na ochranu vládního nařízení asi nedosáhnou.
Možná, že by bylo lepší, aby to, kteří by mohli mít s placením nájmů problémy přikročili k dohodě s pronajímateli. Myslím, že řada pronajímatelů rozhodně chápe současné problémy, které vznikly epidemii koronavirusu. Že se tudíž s nájemcem dohodne na dočasném nižším nájemném, nebo splátkovém kalendáři. To by možná bylo rozumné a výhodně pro nájemce i pronajímatele.
Foto titl.: TVNova
Kvido 03-04-2020 10:49 2,279

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.