Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

TV Prima; problém se státním symbolem

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
TV Prima; problém se státním symbolemVčera (čtvrtek 19.03.2020) pronesl v soukromé televizi TV Prima projev "K národu" prezident Miloš Zeman. Zabýval se aktuálně epidemii koronavirus. Hodnocení přenechám jiným. Mně však zarazila režijní a kameramanská práce realizačního televizního štábu. Symbol naší národní státnosti - česká vlajka byla na obrazovce znehodnocena.
Úvodní širokoúhlý záběr pana prezidenta u oválného stolu byl reprezentativní a decentní. Avšak při transfokaci do bližšího detailu byl pohled na hlavu státu nevkusně ořezán. A to tak, že z naší státní české vlajky zůstalo torzo červené a bílé části. Centrální modrý klín se zcela z obrazovky vytratil! Přitom velkou část záběru tvořil oválný stůl v dolní části. To bylo nejen nehezké, ale až provokativní. Nechce se mně domnívat, že by hlavní kameraman a režisér byli slepí a tuto chybu nezpozorovali.
Nechci spekulovat o nějakém záměru, avšak musím dodat, že v tomto případě odvedlo zpravodajství TV Nova skutečně neprofesionální práci. Myslím, že vadila nejen lidem od filmařské profese, ale domnívám se i běžnému divákovi.
A tak se opět ukázalo, že tak zodpovědnou práci by měla realizovat veřejnoprávní Česká televize, která má na podobné oficiality nejen dostatek technických prostředků, ale i odborníků na televizní obraz.
Reprofoto: Nekecamweb
Kvido 20-03-2020 08:49 1,601

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.