Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zrušit Radu ČT, je poplatná politikům

KvidoKvido Přidáno před 4 letykoronavirus
Zrušit Radu ČT, je poplatná politikůmKdyž ve čtvrtek 23.10.2019 v poslanecké sněmovně jenali o činnosti a hospodaření České televize (za rok 2016), byli též přítomní generální ředitel České televize (ČT) Petr Dvořák a členové Rady České televize (RČT). Poslanci nevyužili možnosti říci tomuto molochu, že neplní své základní funkce, a že jejich g.ř. blafuje.
Když ve čtvrtek 23.10.2019 v poslanecké sněmovně jenali o činnosti a hospodaření České televize (za rok 2016), byli též přítomní generální ředitel České televize (ČT) Petr Dvořák a členové Rady České televize (RČT). Poslanci nevyužili možnosti říci tomuto molochu, že neplní své základní funkce, a jejich g.ř. blafuje.
Na veřejnosti se šušká o podezřelých zakázkách České televize, která má prý své kamarády, jimž přihrává objednávky na pořady a související činnosti (režie, kamera atd.). Přiteličkové z firem, které vyhrály, nejenže nesplnily kvalifikační předpoklady uchazeče, ale neplnily ani své základní obecné zákonné povinnosti a byly personálně provázány s dalšími subjekty, které se na zakázce podílely.
Křiklavým ppříkladem je pak skutečnost, že generální ředitel České televize a jeho žena vlastní společnost, jejíž obchodní činnost je propagována ve vysílání České televize, a to zdarma. Podle Kodexu ČT, článku 22.1, jde o střet zájmů, který tato část kodexu zakazuje.
Prohřešky ČT jako celku se nehodlám dále zabývat, jen poznamenávám, že za to může nekompetentní RČT, která Dvořákovi pardonuje, co mu na očích vidí. Mrzí mě, že to ovšem nevidí naši poslanci a další politici (výjimkou je snad poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD).
Předpovídám přesto, že tento marasmus v ČT kolem Dvořáka dlouho nevydrží, jakožto koncesionářské příspěvky občanů (7 miliard), o nichž nevíme kam vlastně konkrétně jdou.
Vícha Květoslav (Kvido)
Autor pracoval v Československé a České televizi 28 let.
Kvido 24-10-2019 13:34 1,876

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.