Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Novináři tleskají ohrožení bezpečnosti státu

J
Jan Pravda Přidáno před 5 lety
Novináři tleskají ohrožení bezpečnosti státu'Premiér Babiš v čele státu mě děsí. Opravdu nejsem jeho volič a zastánce. Nicméně akce Miliónů chvilek pro demokracii proti Babišovi ještě více. Zejména mě zaráží únik předběžného auditu o konfliktu zájmu do médií a to včetně načasování. Jak je možné, že se dokument vlády zveřejní v médiích? Dochází někomu souvislosti s bezpečnostním ohrožením státu? Logicky kladu otázku, kam všude unikají materiály ministerstev a vlády? Ať se mi to nelíbí, stojím za českým premiérem. Nechci barevnou revoluci v ČR.
Premiér Babiš v čele státu mě děsí. Opravdu nejsem jeho volič a zastánce. Nicméně akce Miliónů chvilek pro demokracii proti Babišovi ještě více. Zejména mě zaráží únik předběžného auditu o konfliktu zájmu do médií a to včetně načasování. Jak je možné, že se dokument vlády zveřejní v médiích? Dochází někomu souvislosti s bezpečnostním ohrožením státu? Logicky kladu otázku, kam všude unikají materiály ministerstev a vlády? Ať se mi to nelíbí, stojím za českým premiérem. Nechci barevnou revoluci v ČR.
Docela by mě zajímalo, jakým způsobem unikl k novinářům interní materiál - předběžný audit konfliktu zájmů premiéra. Ne do jedné redakce, jako exkluzivní materiál, ale hned do více médií, jako by k tématu byla oficiální tiskovka. To je na vyšetřování nejen policií ale také BIS. A to nezmiňuji, že o uniklém materíálu mám velmi nízké mínění, jelikož vznikl jako reakce českého udavačství do Bruselu.
Kladu otázku, kolik dalších interních materiálů ministerstev se závažným obsahem uniká někam. To je jasné ohrožení právního státi a demokracie v ČR. A to neřeším světovou stranu, na kterou se dostanou.
Nejhorší na tom všem je, že tomu aktivističtí novináři na stránkách svých médií tleskají. Podobně, jako tleskali házení vajíček na Paroubka a Zemana a vůbec nevnímali, že místo vajíčka se může jednat o granát. Opravdu nikomu nedochází, že je ohrožena bezpečnost státu a demokracie?
Nicméně dnes je mnohem závažnější situace. O protestech proti Babišovi zaznívají v médiích zkreslené, tedy k konečném důsledku lživé informace, moderně fake news. Zatímco o protestech proti vládě premiéra Nečase v roce 2012 zveřejnili vedle údaje organizátorů také policejní odhad, nyní ho zamlčeli. Jak píší Parlamentní listy (čti oligarchistickém listy), "policie v 18:30 odhadovala účast na 70 000 lidí“. Rozdíl mezi údaji organizátorů demonstrace a odhadem Policie ČR tak činí neuvěřitelných 50 tisíc lidí. jelikož jsem tehdy na Václaváku byl, tak vím, že v roce 2012 se na jednom metru čtverečním tehdy těsnalo víc lidí, než nyní. Mnozí navíc byli v ulicích kolem Václaváku, jelikož se "pod koně" nevešli. Tehdy se také mluvilo o 120 tisících protestujících.
Z uvedeného mám pocit, že se nejedná o protesty proti Babišově politice. Víc ty akce vnímám jako pokus o barevnou revoluci. Omezím se proto na strohé konstatování, že revoluce požírá své děti. Být novinářem zpravodajství, informuji objektivně. Třeba proto, aby mé médium nezaniklo z důvodu oprávněného nezájmu čtenářů.
Ať se mi to nelíbí, stojím za českým premiérem. Nechci barevnou revoluci v ČR.
Jan Pravda 07-06-2019 08:01 1,540

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.