Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kojící gorilly

J
Jan Pravda Přidáno před 5 lety
Kojící gorillyČeskem hýbe kojící aféra. Když jsem četl o jejím aktivistickém pokračování, zažil jsem s mého pohledu humornou situaci. Na úvod drobné vysvětlení. Jako dyslektik čtu celá slova, moc nevnímám překlepy a pravopisné chyby. Jistě už tušíte, že jsem poprvé četl "kojící gorily" , čímž jsem zpozorněl a jal se luštit písmenka. Jejda, oni píší kojící guerilly. Následoval úsměv. Hodně hlasitý. Kouzlo nechtěného. Nicméně napadla mě spousta otázek. O části z nich se s vámi podělím.
Českem hýbe kojící aféra. Když jsem četl o jejím aktivistickém pokračování, zažil jsem s mého pohledu humornou situaci. Na úvod drobné vysvětlení. Jako dyslektik čtu celá slova, moc nevnímám překlepy a pravopisné chyby. Jistě už tušíte, že jsem poprvé četl "kojící gorily" , čímž jsem zpozorněl a jal se luštit písmenka. Jejda, oni píší kojící guerilly. Následoval úsměv. Hodně hlasitý. Kouzlo nechtěného. Nicméně napadla mě spousta otázek. O části z nich se s vámi podělím.
Trpím trémou. Často z banálních důvodů, ani si je neuvědomuji. Nicméně o malé duši ví trávicí soustava a mozek zavelí střevům všechno ven. Do pěti minut musím vyhledat toaletu, déle to svěrač nezvládne. Jsem proto zvyklý problém nenápadně řešit. Zdůrazňuji nenápadně. Podle mě přesně to nezvládá kojící guerilla.
Pro nechápavé, nezpochybňuji právo matky nakojit dítě. Nicméně kojící maminka musí respektovat mé právo, že nechci být svědkem jejího intimního vztahu s dítětem. Nechci nedobrovolně sledovat kojení podobně jako reklamu v komerční televizi. Je to stejné, jako řešení mé potřeby. Respektuji, že tato matka mě také nechce sledovat v neodkladné intimní chvíli.
V demokratické společnosti je slušné dbát o práva různých menšin, včetně těch sexuálních. Chtějí snad aktivističní novináři a neziskovky tvrdit, že jako muž se sexuální odchylkou, na kterou mám "papíry" , mám právo na exhibicionistické uspokojování svých sexuálních potřeb před ženami či dětmi na veřejnosti?
Nebavím se o tom, že v ulicích Prahy včetně prostor bank se pohybuje lidí z velmi pestrou kulturní odlišností, kteří stejnou věc vnímají velmi odlišně. Jak by tato kojící matka reagovala na tupé sledování skupinou mužů, na jejich pokřiky či dokonce na natáčení mobilem? Té dámě nevadilo, že ji natáčí bezpečnostní kamery banky? Ví tato žena, že kvůli GDPR jsou kamerové systémy měst a institucí napojeny na policejní systémy, kde platí poněkud jiná pravidla, např. pro délku archivace záznamu? A to neřeším, které bezpečnostní složky demokratických zemí mají k těmto záznamům přístup.
Další otázkou je důvěryhodnost médií. V horní dolní čtou o problémech "matky v bance" Na svět se dívají podle svých, vesměs tradičních konzervativních kulturních hodnot. Nechápou, proč mají čít o takové banalitě. Pak se dočtou, že silně medializovaná protestní akce kojících guerill ve více než miliónové Praze účastí připomínala skupinu kuřáků před vesnickou hospodou v pátek večer ....
Lidé podvědomě vnímají, že pseudoproblém jen odvádí pozornost od věcí, o kterých se nepíše. Vnímají kouřovou clonu a tradičním médiím přestávají věřit. A čtou blogy nebo sledují zprávy, které zaplňují díru ve zpravodajství. Podobně, jako lidé před rokem 1989 hledali pravdu ve vysílání Hlasu Ameriky a Svobodné Evropy. Inu, kdo nezná dějiny, musí si je zopakovat. Co se rozpadne nyní, je jasné. Na rozdíl od roku 1989 "jen" nevíme, čím to nahradit.
Jan Pravda 15-04-2019 16:57 1,863

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.