Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Do čela státu vynesly Babiše takzvané demokratické strany

J
Jan Pravda Přidáno před 5 lety
Do čela státu vynesly Babiše takzvané demokratické stranyVětšina z nás slyší z mnoha stran nářky nad stavem české demokracie. Pokud následuje diskuze, tak se po chvíli vždy shodneme, že Babiš jen vyplnil díru v české politice, kterou vytvořily svou prací, pasivitou, arogancí, ignorováním potřeb voličů či papalášským chováním ODS, ČSSD či TOP09. Už dvakrát dali Babišovi voliči najevo, že nevolí svatouška, jen "demokratům" říkají, že jsou horší než on. Tolerují ho, neboť se žije lépe, než v časech vlády pravice.
Většina z nás slyší z mnoha stran nářky nad stavem české demokracie. Pokud následuje diskuze, tak se po chvíli vždy shodneme, že Babiš jen vyplnil díru v české politice, kterou vytvořily svou prací, pasivitou, arogancí, ignorováním potřeb voličů či papalášským chováním ODS, ČSSD či TOP09. Už dvakrát dali Babišovi voliči najevo, že nevolí svatouška, jen "demokratům" říkají, že jsou horší než on. Tolerují ho, neboť se žije lépe, než v časech vlády pravice.

Takzvané tradiční demokratické strany pohrdají vůlí voličů nejen v České republice. Vlební úspěch Donalda Trumpa v USA, AfD v Německu či Le Pen ve Francii je výsledkem stejné "soudružské" politiky.

Lidé nejsou hloupí, vědí, že politikové nejsou charita, že námi volení potřebují "odklánět". Trpí jim to za předpokladu, že politikové pro občany něco dělají. Situace ze zvrtla před mnoha lety, vrchol arogance, papalášství předvedla Nečasova vláda a Miroslav Kalousek coby nejlepší ministr financí na světě. Nicméně internet byl poměrně hodně rozšířen, tak se již nepovedlo neutajit, že většina takzvaných úspor byla rozkradena a odkloněna.

Lidé prohlédli, že mocní se chovají jako soudruzi. Kdo souhlasí, má se dobře. O skutečných problémech se nemluví, neřeší se a nechávají se samovolně vyhnít. Politici jsou odtržení od reality jak za soudruhů v roce 1988. Jeden příklad za všechny. Praha je reálně dvoumiliónová metropole. Zhruba půl miliónu lidí do ní dojíždí ze středních Čech. Příměstská doprava praská ve švech, nezřídka kolabuje. Nové dojíždějící už pojímá výhradně automobilová doprava.

A jak vypadá řešení? Místo nových kapacit hromadné dopravy, zejména rozšiřování kapacitní, kolejové dopravy, a to až a okraje hlavního města do nejbližších "předměstí" se na silnice kreslí modré čáry, které mají vyřešit problémy individuální dopravy s parkováním. Pokud se má zlepšit stav ovzduší, musíme respektovat fakt, že pouze tramvaje, metro a vlaky neprodukují jemné prachové částice a oxidy dusíku. Jistě, nic není zadarmo, kolejová doprava způsobuje vibrace. Jenže přichází nová technická řešení, která tyto problémy řeší. Dál chybí velká část silniční infrastruktury, kterou měli v plánu bolševici v roce 1970. Svádět to na ně, že to nestihli, je v roce 2018 poněkud dětinské.

Pro porovnání, zatímco u nás s novou kolejovou dopravou bojují takzvaní ekologové (reálně ubudou parkovací místa), tak v polském hlavním městě Varšava se nově staví dvě části druhé linky metra a cca 20-30 km nových tramvajových tratí. Podél plánovaných tras tramvají a metra prudce rostou ceny nemovitostí. Nemá cenu připomínat, že nové silnice a mosty v metropoli nad Vislou staví docela často české stavební firmy.

A jak chtěl problémy dopravy řešit radní za ČSSD? No přece MHD zdarma. To, že příměstská doprava, co vozí do hlavního města ex Pražáky, co přestavěli své chaty na trvalé obydlí, a své byty výhodně prodali novým pražanům, si papaláši nevšimli. Pak se soudruzi diví výprasku od voličů jak malé děti. Zpovykaní pražáci prostě opět nenaletěli. Mají internet, cestují, koukají se kolem sebe a porovnávají. Neslavně proslulý primátor Bém alespoň něco budoval. Mimochodem, za nepřehlédnutelné tunely ho potrestali voliči.

Inu, soudruzi, politika je v demokracii trh. Když vytvoříte pro někoho mezeru a ze strany občanů je poptávka po řešení problémů, přijde někdo, kdo ji naplní. Třeba Babiš, jehož primátorka nicméně po zklamaní nadějí voličů právem podruhé ve volbách propadla.

Za Babiše v politice může práce politiků před ním. Už dvakrát dali Babišovi voliči najevo, že tolerují, že je trestně stíhaný, že bude vysávat různé dotace, že zapojí do politiky své kamarádíčky či rodinu. Přesto ho vnímají jako menší zlo. Koukejte se "demokraté" změnit, už nemáte moc času. Zanedlouho přijde někdo, kdo vás definitivně pošle do kategorie politických dinosaurů. Babiše lidé nemilují, rádi ho pošlou na Mírov.

Máte co dělat, kolabují mosty, školství a zdravotnictví. Roste nedůvěra v soudy. Lidé si přejí zastavit exekuční mafii. To vše jste svou nečinností dopustili. V případě nové hospodářské krize hrozí, že vznikne nový Lenin, za kterým půjdou davy. Z historie víme, co následovalo.
Jan Pravda 25-11-2018 13:26 2,458

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.