Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kouzlo nechtěného v kauze novičok

J
Jan Pravda Přidáno před 6 lety
Kouzlo nechtěného v kauze novičokV propagandistickém běsnění kolem kauzy novičok, při kterém jsme dokonce sledovali zázračné přežití otravy nejjedovatějším nervovým plynem, nás zaujalo kouzlo nechtěného. Naše postřehy shrnujeme do sedmi krátkých bodů.
V propagandistickém běsnění kolem kauzy novičok, při kterém jsme dokonce sledovali zázračné přežití otravy nejjedovatějším nervovým plynem, nás zaujalo kouzlo nechtěného. Naše postřehy shrnujeme do sedmi krátkých bodů.

1. Tvrzení britské vlády k otázce použití chemických zbraní připomíná komika Mr. Beana.
2. Západní média přestávají fungovat jako hlídací pes demokracie a servilně zveřejňují očividné lži, čímž nepochopitelně vytváří prostor pro ruskou propagandu. Tzv. hlídači demokracie selhání mainstreamových médií velkoryse přehlíží.
3. Ruská propaganda vzniklou informační mezeru šikovně využívá a tam, kde západní média selhávají, jednoduše říká pravdu a tím získává pověst zdroje pravdivých informací.
4. Ti, co se odváží sdělit pravdu, jsou nálepkováni jako šiřitelé ruské propagandy.
5. Ruská propaganda místy šikovně ohýbá pravdu a díky tomu se neliší od západní.
6. Na české politické scéně se někteří politici servilně postavili na tzv. správnou stranu, čím se z nich určitým pohledem stali vlastizrádci.
7. Z nervózního štěkání některých politiků na prezidenta Miloše Zemana, zejména z dřívějšího nebo současného okolí Miloslava Kalouska či některých neziskovek, je cítit strach z toho, že se provalí dosud neznámá fakta.

Z těchto sedmi bodů je jasné, že hledání pravdy je extrémně obtížné. Musíme umět číst mezi řádky, uvědomovat si, co nebylo vysloveno a spoléhat se na kvalitní vzdělání, o které jsou velmi často současní vysokoškolští studenti ošizeni. Obě strany propagandistické války zachází z pravdou jako STB s popelem popravených.
Jan Pravda 07-05-2018 07:27 4,465

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.