Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zeman vyhrál, Drahoš podbízen

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Zeman vyhrál, Drahoš podbízenPrvní kolo prezidentských voleb vyhral Miloš Zeman. Na hlavním přehledu voleb prostřednictvím České televize to ovšem vypadalo, jakoby vítězrm byl druhý postupující kandidát do druhého kola - pan Drahoš.
První kolo prezidentských voleb vyhral Miloš Zeman. Na hlavním přehledu voleb prostřednictvím České televize to ovšem vypadalo, jakoby vítězrm byl druhý postupující kandidát do druhého kola - pan Jiří Drahoš.

Samozřejmě, České televizi (ČT) nemůžeme diktovat, jak má co vysílat. Avšak protože je veřejnoprávní a její diváci si vysílání platí koncesionářskými poplatky, máme do toho co mluvit. Takže - speciál ČT z prvního kola prezidentských voleb nebyl vyvážený a zcela objektivní. To v okamžicích, kdy při vyhlašování výsledků vstupovala do vysílání jednotlivá volební místa zúčastněnýchj prezidentských kandidátů.

Skutečně to vypadalo, jakoby první kolo vyhrál Jiří Drahoš. Dlouhé minuty jsme se museli dívat na jakýsi chumel čekajících u vchodu volebního štábu pana Drahoše, což bylo značně matoucí. Po delší době, nejméně pěti minut, přišel pan Drahoš obskakován fotografy a kameramany, které ČT sledovala, jakoby přicházel vítěz. Po tomto tyátru, který ČT bez konkrétního informačního obsahu podbízivě nabízela divákům, se ujal pan Drahoš proslovu s poděkováním svým voličům. Po dalších, zhruba 10 minutách, jsme čekali, že se konečně již objeví jiný kandidát prezidentských voleb. Nikoli! Redaktor Takáč rozpačitě čekal v obraze beze slova a po chvíli pokládal otázky opět panu Drahošovi. Odpovědi byly téměř stejné klišé, jaké jsme slyšeli před chvíli; bezpečnost našeho státu, spolupráce s EU a podobně. Vyplašený Takáč nebyl schopen položit normální lidskou otázku, třeba, jak pan Drahoš nahlíží na sociální otázku, nebo investiční politiku, což by diváka jistě zajímalo. Orientace ČT je evidentní, není vůbec pro běžné lidi, těch se nezastává, nemyslí na ně.

Tohle tudíž bylo velmi slabé místo z produkce ČT v prvním kole prezidentských voleb. Přitom celý pořad, moderovaný Václavem Moravcem, pokládám za velmi úspěšný a přehledný s velmi dobrou informační hodnotou.

Koho volit v druhém kole?

Miloš Zeman - ano! Zastává se národovectví ČR, je proti migrantům, méně se obrací na Západ, více na Východ. Je zběhlý v politice, má velké zkušenosti a znalosti jako prognostik a také z předešlých funkcí. Např. v roce 1998 byl jmenován předsedou vlády ČR, již vedl do roku 2002. Miloš Zeman nemá žádné stíny korupce z minulosti a současnosti. Zajímá se aktivně o sociální politiku i problémy nejchudších lidí.
Jiří Drahoš - ne! Obrací se na Západ a EU. Chce prosadit v ČR platbu eurem. K problematice migrace se skoro nevyjadřuje. V den prvního kole prezidentských voleb sice prohlásil, že bude chtít prosadit bezpečnost Česka, ale na druhé straně je známo jeho vítací stanovisko k migrantům - tedy odporuje si. Jiří Drahoš nemá žádné zkušenosti v politice. A co je varující - některý z jeho spolupracovníků v televizi během druhého dne prezidentské kampaně prohlásil, že prof. Drahoš pomalu reaguje na složité situace. Jeho volební kampaň platili údajně také profláknutí lidé jako uhlobaroni a jiní!

Zdroje:
Varování před Drahošem - soupeř Miloše Zemana přiznává, že má o euru jen obecné povědomí
Jak se přelévají voliči? Ve druhém kole bude ve výhodě Jiří Drahoš
Fischer, Hilšer, Kulhánek i Topolánek stojí za Drahošem. A Horáček mu nabízí své billboardy
Izvestija.ru o prezidentských volbách v Česku

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 14-01-2018 07:53 3,637

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.