Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Protiústavní nařízení v ČT!

KvidoKvido Přidáno před 7 letykoronavirus
Protiústavní nařízení v ČT!K letošním říjnovým volbám vydalo vedení ČT aktualizovaná speciální Pravidla pro chod ČT. Byl upraven předvolební kodex v článcích VI. a VIII. Ten však zasahuje do práv všech zaměstnanců a odepírá jim právo vyjadřování na sociálních sítích, což je nepřípustné!
K letošním říjnovým volbám vydalo vedení ČT aktualizovaná speciální Pravidla pro chod ČT. Byl upraven předvolební kodex v článcích VI. a VIII. Ten však zasahuje do práv všech zaměstnanců a odepírá jim právo vyjadřování na sociálních sítích, což je nepřípustné!

Všem zaměstnancům toto nařízení striktně ukládá, aby se zdrželi vyjadřování svých politických postojů před volbami, v rámci nezávislosti. Je rozhodně správné aby (ve veřejnoprávním vysílání ČT) redaktoři při vysílání dodržovali zásady nezávislosti a vyváženosti argumentů. Avšak nařízení chce více - aby všichni zaměstnanci ČT na svých oficiálních účtech sociálních sítí nekomentovali politiku před volbami. Takže vlastně toto nařízení zakazuje lidem, kteří v ČT pracují, např. kameramanům, zvukařům, produkčním, vrátným, uklizečkám, aby se na svých soukromých facebookových účtech svobodně vyjadřovali k volbám. Nesmějí podle ČT napsat přátelům, co si myslí o tom či onom politikovi. Takové nařízení snad nevymyslí ani pivař v alkoholovém opojení! Svědčí to o tom, co za profesionály máme ve vedení ČT, včetně Rady ČT!!

Zákon č.483 hovoří o České televizi, jako právnické osobě a nemá žádnou působnost na její zaměstnance. Každý občan, bez ohledu na to kde pracuje, má svobodu projevu zaručenou Ústavou. Uvedené nařízení ČT je protiústavní. Interní pravidla ČT nemohou být nad Ústavou! Takže, vy ve vedení ČT (!), pokud zaměstnanec ČT projevuje na sociálních sítích svůj politický názor je to jeho osobní názor a nikoli názor ČT.
Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 16-09-2017 08:45 4,075

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.