Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zprivatizované OVM na ČT

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Zprivatizované OVM na ČTNa tento portál přešel celý archiv ze serveru pc-politika.cz, který jsem po 12-ti letech ukončil. Žádná škoda, můžete články dále číst zde. Proto se na tenbto archiv odvolávám, najdete tam několik úvah k České televizi (ČT) i k redaktorovi Václavu Moravcovi. Už v minulosti jsem upozorňoval, že tento velmi profersionální redaktor škodí sám sobě. Udělal totiž, možná nechtěně, privatizaci tohoto pořadu. To se ale vymýká veřejnoprávnímu obsahu České televize!
Na tento portál přešel celý archiv ze serveru pc-politika.cz, který jsem po 12-ti letech ukončil. Žádná škoda, můžete články dále číst zde. Proto se na tenbto archiv odvolávám, najdete tam několik úvah k České televizi (ČT) i k redaktorovi Václavu Moravcovi. Už v minulosti jsem upozorňoval, že tento velmi profersionální redaktor škodí sám sobě. Udělal totiž, možná nechtěně, privatizaci tohoto pořadu. To se ale vymýká veřejnoprávnímu obsahu České televize!

Kritiků pořadu Otázky Václava Moravce (OVTM) je více. Nejnovější analýzu zveřejnil na blogu Parlamentích listů Vladimír Pelc. Mj napsal: "V pořadu OVM České televize nutně musí vést k odbornému zakrnění redaktora (a jeho spolupracovníků), myšlenkovému stereotypu, intelektuálnímu hnití. Zprivatizování redaktorem znamená, že nejde o produkt veřejnoprávního sdělovacího prostředku, tedy média pro diváky. Aby byl veřejnoprávní sdělovací prostředek médiem pro diváky, musel by sdělovat to, co diváky převážně zajímá, nikoli to, co převážně zajímá redaktora (např. proto, že je nějak politicky či jinak zaměřen, orientován podle politických aj. vlivů, jimž podléhá). A objektivně musím říci, že zároveň politici svými politickými intervencemi a personální politikou privatizují pořady i celé veřejnoprávní instituce.

V zásadě problémem redaktora Moravce, dramaturgie a potažmo vedení ČT je vymykání se z veřejnoprávní úlohy tohoto média, které si platíme my koncesionáři. Lidem, zodpovědným za tento pořad, stále nedochází, že pokud pořad připravuje jeden redaktor, třebas i s několika pomocníky, je to nedostatečné. Téma plošného zmapování politického horizontu v Česku je pro tak úzky tým téměř nedosažitelné. Co brání tomu, aby pořad OVM moderovalo více redaktorů, každý týden někdo ze čtyř pro tento typ pořadu určených tváří? Případně se v jednom pořadu vystřídalo několik moderátorů. Pak by jistě pořad OVM nebyl tendenční, šířící myšlenky a zájmy Václava Moravce a jeho hostů, případně pozvaných respondentů jeho dramaturgií. Doposud, bohužel, tomu tak je, a to není v souladu s veřejnoprávním posláním ČT.

Autor: Vícha Květoslav
PHP-Fusion-CZECH.cz

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');
Kvido 21-07-2017 19:06 2,953

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.