Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Problém Babiše - neví, kdy má dost

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Problém Babiše - neví, kdy má dost16. 03. 2017 - Hlavní výsadou nynějšího ministra financí ČR a předsedy hnutí ANO - Andreje Babiše je pracovitost. Dřel jako kůň a úspěchy se dostavily, přitom dal práci tisícům lidí... Nepochybné, nezvratitelné. Ale jako pracháč, chce mít stále víc. Na to ovšem dojíždí...
Hlavní výsadou nynějšího ministra financí ČR a předsedy hnutí ANO - Andreje Babiše je pracovitost. Dřel jako kůň a úspěchy se dostavily, přitom dal práci tisícům lidí... Nepochybné, nezvratitelné. Ale jako pracháč, chce mít stále víc. Na to ovšem dojíždí...

Bureš se vetnul do politiky, aby měl ještě více. Politika totiž, a její vliv, přinášejí love, zjistil jsem třeba já hodně pozdě. A když to navíc dovolí tzv. střet zájmů, to se to v červené zahrádce daří! Bureš vlastní 70 procent akcií ČEZu, největšího energetického kolosu v ČR a ředitel Beneš mu může čistit boty. Bureš vlastní desítky společností, včetně Agrofertu, i mediální domy. Je zhruba desátým nejbohatším miliardářem na světě. A tak není divu, že má i hodně nepřátel, závistivců, oprávněných i neoprávněných. Na Facebooku o něm napsal ostravský podnikatel Sedláček:

„Problém, Bureši, bude v tom, že tě budou chtít zavřít a matroš asi na to je. Takže, moc času na nic nebude. Nasral jsi víc lidí, než uneseš,“ uvedl Sedláček.

A proč to? Z čeho kritik vychází. Zřejmě nejen z EET evidence tržb, kterou postupně zavádí a špehuje podnikatelé, ale tak z rozporuplné kauzy dluhopisů. V Poslanecké sněmovně Bureše grilovali bez jeho přítomnosti a vysvětlení. Jde o kuriózní případ dvou obchodních případů. Obchodu mezi Andrejem Babišem, fyzickou osobou, a jeho vlastní firmou Agrofertem.

Bureš provedl starý daňový trik, který lze označit za podvod. Jako fyzická osoba prodal bezcenné akcie své vlastní firmě za tři čtvrtě miliardy korun. Jak jsem shora napsal - chtěl mít ještě víc love. O tom to je. A teď se v to vláčí...

Až na jednání v Poslanecké sněmovně se ale nic moc neděje. Myslím ale, že to Bureš tentokrát neustojí. Vždyť zákon ukládá Generálnímu finančnímu ředitelství, aby uplatňovala platný český daňový řád. Ten doslova nařizuje Finanční správě, aby zkoumala pravou podstatu uskutečněné kuriózní operace páně Bureše. Myslím, že se ještě hodně pobavíme.


Kvido 16-03-2017 16:08 3,242

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.