Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Babiš mě zklamal návrhem důchodového spoření

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Babiš mě zklamal návrhem důchodového spoření27. 02. 2017 - Český ministr financí Andrej Babiš zůstává po sjezdu ANO nadále předsedou tohoto politického hnutí. To mě příliš nezaujalo, snad jen načasování na Vítězný únor komunistu - ha. Unikají totiž věci jako, že Babiš chce znovu vzkřísit druhý pilíř důchodového spoření, a tudíž udělat chybu jako před léty ODS a TOP 09. Tím naznačuje, že míni defacto demontovat první důchodový systém tak, aby zanikl.
To se mně vůbec nelíbí! Jde o "boudu" na lidi. Spořitelé do druhého pilíře si totiž mají vybírat finance z prvního pilíře. Takže by v něm bylo méně a méně peněz. Až by byla jeho pokladna prázdná a první pilíř by musel skončit! To je skutečně surový kapitalismus! Tisíce důchodců by se takto ocitlo ve finančních nesnázích!! Co by kapitalisté z ODS udělali, sváděli by vinu na důchodce, kteří se přece musí v kapitalismu o sebe sami postarat...

Babiš by si měl uvědomit, že před léty se druhý pilíř ODS a TOP 09 vůbec nepodařilo pořádně rozjet, proto byl zrušen. Obnovovat jej znovu, znamená velmi riskovat. Kapitalista Babiš (měl jsem o něm lepší mínění) tedy kalkuluje při návrhu druhého pilíře s možným ožebračením důchodců? Také on chce, aby kapitalisté v České republice prostě neplatili lidem za celou vykonanou práci? Ale přitom vynakládají milióny na reklamu, aby lidé kupovali jejich produkty/výrobky zas co nejvyšší ceny. To nedává smysl a nemůže dobře fungovat! Stejně jako výmysl kapitalistů - fondy a druhý pilíř. Víme dobře, že v Americe fondy zanikly a lidé přišli o peníze. Prostě, kapitalisté je okradli. Takže, na to pozor - důchodový pilíř může být spolehlivý jen s garancí státu.



  • Autor: Květoslav Vícha (Kvido)
  • PC-politika.cz



Kvido 26-02-2017 19:39 3,110

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.